Resor till Monterotondo Marittimo

En medeltida stad, fri från turism

Denna lilla medeltidsstad ligger vackert i de böljande backarna, omringad av kastanjeskogar på 550 meters höjd över havet och cirka 40 km från kusten.

Här bor runt 1500 invånare, vilket betyder att det finns en del inköpsmöjligheter, barer och ett par restauranger samtidigt som det råder en avslappnad och lugn stämning här.

Ibland kommer ett par besökande hit för att gå runt på de små gatorna och för att se ruinen Rocca degli Alberti från 1100-talet, men generellt så är detta en turistfri by.

Området präglas av stora mineraliska och metalliska förekomster samt av såkallade rökhål som avger fukt med temperaturer mellan 100 och 160 grader. Detta utnyttjas förnuftigt nog till att skapa elektricitet, och för att värma upp husen i området. Precis utanför staden ligger Parco Naturalistico Geometrico delle Binancane, där du kan följa med på guidade turer och få höra på historien om hur man nyttjat geotermisk energi.

Ute vid kusten bör vi nämna de fina sandstränderna vid Follonica och Golfo di Baratti.

Karta över Monterotondo Marittimo

Klicka på krtan här nedan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i denna del av Toscana.Hitta ditt hotell eller semesterlägenhet i Monterotondo Marittimo

Det stora urvalet på fler än 1800 handplockade semesterbostäder i Italien, som du hittar här hos Escapeaway, inkluderar många olika villor, hotell och semesterlägenheter i Toscana.

Använd sökmotorn här ovan, för att få en överblick över de semesterbostäder som finns tillgängliga i och runt omkring Monterotondo Marittimo. Du kan också använda filterfunktionen, om du redan vet vilken typ av bostad du söker.

Ska du på semester tillsammans med många personer, som t.ex. flera generationer eller en stor grupp vänner? Då kan vi varmt rekommendera er att hyra en hel villa i Toscana. I vårt urval hittar du både villor med egen pool, som passar barnfamiljer, och andra villor som är bättre lämpade till vuxna resenärer som prioriterar kvalitet och ett perfekt läge. Du kan också överväga att spendera semestern på en agriturismo i Toscana - ett sätt att komma nära vardagslivet på exempelvis en toscansk vingård.

Har du frågor om de olika bostadstyperna, eller vill ha hjälp med att hitta helt rätt val, är du naturligtvis varmt välkommen att ringa oss - vi sitter redo med en massa tips och goda råd.

Flygplatser och transport

Florens och Pisa flygplats ligger med ungefär samma avstånd till Monterotondo Marittimo. Dessa flygplatser betjänas av både lågprisbolag som easyJet, Vueling, och Airberlin, samt ett brett urval traditionella flygbolag, som Airfrance, Lufthansa och KLM, med rutter till stora delar av övriga Europa - däribland Sverige och Danmark. 

Urvalet av flygavgångar till de olika italienska flygplatserna varierar från säsong till säsong, och därför rekommenderar vi att du kontrollerar aktuell information i sökmotorn här på Escapeaway. Här är det dessutom lätt att hitta det bästa priset på de flygavgångar som passar till din semester. 

Det finns ingen tågförbindelse till Monterotondo Marittimo, men det finns i gengäld bussförbindelser från stationen i Campiglia Marittima, varifrån det sedan kör tåg till Pisa och Florens. Det kan dock vara en långsam affär att åka från flygplatsen till din semesterbostad med offentlig transport, och därför rekommenderar vi att du hyr en bil till din semester.

Utflykter

Det är ingen brist på intressanta utflyktsmål när då håller semester i Monterotondo Marittimo. Du kan således enkelt spendera dagarna med att köra runt till områdets många stämningsfulla medeltidsstäder. Det är t.ex. inte långt till Massa Marittima eller Suvereto där du kan uppleva essensen av det gamla Toscana. I många av dessa trevliga städer väntar inte bara vackra, historiska byggnader och monument, men också torg med bra restauranger. Här finns rik möjlighet att krydda semestern med de kulinariska upplevelserna som Toscana är så berömt för.

Kom också ihåg att packa ner badkläderna. I bil tar det mindre än 45 minuter att köra ut till kusternas härliga stränder.

Önskar du att utforksa regionens sevärdheter med en lokal, certifierad guide, erbjuder vår samarbetspartner ett brett sortiment av spännande utflykter i Toscana, vilka du med fördel kan boka online hemifrån.

Lokala länkar

Stadens officiella hemsida hittar du här

Turisthemsidan hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Monterotondo Marittimo