Resor till Monteroni d'Arbia

Liten stad i vackra Sienaprovinsen

Monteroni d'Arbia är en liten stad som ligger söder om historiska Siena. Namnet har den delvis fått från floden Arbia som även namngett den vackra dalen och en av de intilliggande kullarna Monte Roni, som blickar ner mot staden.

Staden är som sagt inte så stor, med sina ca 8000 invånare men här finns det mesta du behöver. I centrum hittar du apotek, mataffärer, små butiker av olika slag, bank, postkontor och bensinstation. Här finns även en del barer, restauranger och pizzerior och i området finns en hel del vackra byggnader att besöka som kyrkor, kapell och villor, som t. ex i Lucignano d'Arbia som ligger strax intill. Men det bästa med Monteroni d'Arbia är de vackra omgivningarna som lockar till sköna promenader och härliga cykelturer.
 

Du är omgiven av ren och pur skönhet

Monteroni d'Arbia ligger endast ca 30 min med bil (18 km) från den underbara staden Siena. Här kan du frossa i vackra byggnadsverk, trånga gränder och vackra torg. Siena är även en stad fylld med butiker av olika slag och trevliga uteserveringar där du kan både äta och dricka gott. Åker du däremot söder ut kommer du till det fantastiska området Crete Senesi och Orciadalen, vida känt för sin skönhet. Här kan du njuta av utsikterna från b.l.a Pienza, Montalcino och Montepulciano.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Monteroni d'Arbia