Resor till Montepescali

Montepescali lockar med sin autentiska sydtoskanska landsortsstämning mitt i naturmässigt vackra omgivningar och med ett läge som ger dig ett överskådligt avstånd till några av Toscanas största attraktioner, såsom Florens och Siena. Boka din resa till Montepescali med Escapeaway i dag!

Är du på jakt efter lugn och ro, massor av landskapsmässig skönhet och en autentisk sydtoskansk landsortsstämning, inom överkomligt avstånd från några av Toscanas största attraktioner, så som medeltidsstaden San Gimignano, UNESCO staden Siena och renässansstaden Florens, vilka alla ligger inom en timmes körning med bil? Då är Montepescali ett perfekt resmål för dig!

Lilla, charmiga Montepescali, som bara har omkring 275 invånare, ligger på en hög grönklädd kulle i södra Toscana, omgiven av en dal med utsikt mot de omkringliggande oliv- och vinodlingarna, och längre bort kusten och den toskanska skärgården  ända ut mot Korsika

Klassisk fästningsstad

Den lila staden är en typisk fästningsstad, som från sin position högt uppe på toppen av en kulle har dominerat landskapet och kontrollerat trafiken ut och in ur dalen genom historiens gång. Stora delar av den gamla stadsmuren från 1300-talet står fortfarande kvar i stan och skapar en intim, Medeltida stämning.

Trots stadens litenhet finns det ett par utmärkta barer och matställen i stan på gatan Via Giuseppe Garibaldi, men om du söker ett lite större utbud av restauranger så rekommenderar jag att du kör till "satellitstaden" Braccagni, som ligger på 5-6 minuters köravstånd från Montepescali (2,1 kilometer kortaste vägen). För de lite större inköpen ska du bege dig till staden Grosseto, som ligger ungefär 16 kilometer bort (omkring 22 minuter med bil).

Upplevelser och sevärdheter

I en liten stad på landet som Montepescali säger det sig själv att utbudet av sevärdheter är mycket begränsat. Man skulle kunna säga att staden utgör en sevärdhet och en upplevelse i sig. Men staden har faktiskt ett par byggnader av historiskt intresse, utöver stadens gamla fästningsmurar från 1300-talet, häribland den gamla adelsfamiljen Aldobrandeschis borg och det måleriska fästningstornet Torre del Cassero.

Där utöver rymmer staden en rad historiska palats här ibland Palazzo Grottanelli, Palazzo Guadagni, Palazzo Guicciardini Corsi Salviati och Palazzo Tolomei, ett litet etnografiskt museum, och en rad kyrkor som Chiesa dei Santi Stefano e Lorenzo, Chiesa della Santissima Annunziata och Chiesa della Madonna delle Grazie.

Utflyktsmöjligheter

Montepescali är ett perfekt resmål att göra dagsutflykter från, till olika sevärdheter i sydvästra Toscana. Gör till exempel en dagsutflykt till Unesco-staden Siena, som bara ligger omkring en timmes körning från Montepescali (omkring 85 kilometer den kortaste vägen) och som är känd för sin gamla medeltida stadsdel som har utnämnts till världsarv, sina fantastiska museer, sin årliga hästkapplöpning (Palio) och sin utmärkta gastronomi.

Eller så kan du göra en dagsutflykt till regionhuvudstaden Florens, som bara ligger drygt ett par timmars körning från Montepescali. Staden, som en gång i tiden var en av den västliga världens verkliga stormakter, ett konstnärligt, ekonomiskt och politiskt kraftcentrum som hela Europa refererade till. Staden bjuder än idag på ovärderliga konstnärliga och historiska skatter, inte minst från renässanstiden.

San Gigmignano, som bara ligger drygt en och en halv timmes körning från vår stad, bör också stå med på din lista över utflyktsmål på grund av sin berömda medeltida arkitektur, sina välbevarade stadsmurar och de legendariska 13 tornen som har utnämnts till världsarv av UNESCO.

Så bokar du en resa till Montepescali

Välj först om du vill resa till Montepescali från flygplatsen i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn - så hittar vår intelligenta sökmotor de bästa priserna på flygbiljetter åt dig. Välj därefter ett hotell i Montepescali som har fått fina recensioner och som passar dig så sätter vi ihop en paketresa som är säkrad av resegaranti och till ett pris som du inte hittar lägre någon annan stans. Lägg till hyrbil i paketet för optimal frihet och flexibilitet på resan.

>> Läs även om resor till ön Elba här
>> Se vår Toscana reseguide här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Andra länkar

Hotell i Montepescali