Resor till Montenero

Njut av din semester i Montenero nära kusten i Toscana

Montenero ligger i höjderna vid Livigno, och är framförallt känd för sitt sanktuarium. Det rekommenderas att man besöker denna staden om kvällen, när de katolska pilgrimerna har lämnat platsen, för att få ro till att insupa atmosfären.

Önskar du uppleva Montenero, kan du med fördel bo i närliggande Livorno, som är en mellanstor hamnstad i Toscana. Men det finns också möjlighet att spendera semestern här och bo i själva staden på La Vedetta - som dessutom har en del dansk historia med i bagaget. Det fantastiska läget i höjderna ger en otrolig utsikt över både havet och den gröna kullarna bakom kustlinjen.

Karta över Montenero i Toscana

Klicka på karten och få mer info om området. Hitta hotell, semesterbostäder, semesterhus och lägenheter i denna del av regionen via kartan - och få en överblick över de sevärdheter, utflykter och annat som finns att göra i området runt Montenero. Du kan också se avstånden till bland annat flygplatserna i Toscana.

Hotell, villa eller semesterbostad

Hos Escapeaway är vi specialister på Italien, och vi reser varje år runt i landet för att besöka och välja ut hotell, villor och semesterlägenheter till vår katalog. Faktum är att du hittar 1400 handplockade semesterbostäder i programmet, varav cirka 400 stycken ligger i regionen Toscana. Vill du spendera semestern i området runt Montenero, är det lätt att använda sökmaskinen här på vår hemsida. Här kan du också filtrera urvalet av semesterbostäder efter kriterier som t.ex. pool, barnpool, avstånd till strand och/eller stad, eller om det ska finnas restaurang på stället - och mycket mycket mer. Har du behov av tips och råd för att hitta ett hotell eller en semesterlägenhet i Montenero, eller på andra resmål i Toscana eller i Italien, är du naturligtvis välkommen att kontakta oss.

Transport

Närmsta flygplats till Montenero är Pisa flygplats, som på sommaren har direkt förbindelser till Sverige och Danmark. Andra flygplatser som ligger i eller runt regionen Toscana är bland annat de i Florens, Bologna och i Rom. Från Pisa flygplats är det endast 25 km, och du kan ta tåget mot Livorno och vidare till Antignano station, varifrån du kan ta den lokala bussen upp på berget. Vi rekommenderar dock, att du hyr en bil, så att du kan komma lätt runt till de olika sevärdheterna i området. Från Sverige är det cirka 1700 km till Montenero - en sträcka som de flesta klarar av att köra i bil, framförallt om man är två som kör, eller tar en övernattning längs vägen. I juli månad ska man vara uppmärksam på att det är rätt tung trafik på de europeiska vägarna, liksom att vägarna i Toscana i augusti också kan vara trafikerade då det är italienarnas industrisemester.

Restauranger

I Montenero finns åtskilliga restauranger och många lokalinvånare åker faktiskt hit för att äta. Stadens gastronomiska specialitet är fiskrätter som tillagas av färskfångad fisk från havet utanför Livorno. Efter kvällens middag kan man njuta av promenaden med utsikt över Livorno och hamnen.

Lokala länkar

Du kan läsa mer om det heliga palatset (Santuario Montenero) i Montenero via denna länk: Klicka här (italienska)

Utflykter och sevärdheter

Om du tycker om att spela golf, finns det många bra banor i området. Framförallt kan vi nämna Cosmopolitan Golf Club. som ligger ca 15 km bort, och är vackert belägen i en av Toscanas naturparker. Pisa är naturligtvis ett "måste" att se när man är i området, oavsett om det är för att försöka räta upp det Lutande Tornet, eller för att uppleva resten av staden, som vi kallar "en översedd pärla", då den har blivit känd som en industristad, trots att det finns mycket vacker arkitektur i staden. Vill du har mer arkitektoniska upplevelser ska du bege dig till kulturstaden Lucca, som ligger cirka 40 km bort. Du hittar fler utflykter under fliken med samma namn i toppmenyn här ovan. Här hittar du tips på utflykter som du kan göra både på egen hand och med guide. Du kan också beställa utflykter och biljetter hemifrån till de största sevärdheterna, inte bara i Toscana, men i hela Italien.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Montenero