Resor till Montecatini Val di Cecina

Välbevarad stad uppe på en backe

Ett mäktigt torn - familjen Belfortis gamla residens - dominerar den medeltida staden Montecatini Val di Cecina om området som ligger runt omkring.

Staden kan ses som ett typiskt exempel på en en medeltida borgo som vuxit upp omkring de byggnader som en gång representerade den politiska och religiösa makten: Palazzo Pretorio med sitt vapenhus och kyrkan San Biagio som i sin nuvarande form härstammar från 1400-talet. Utöver den äldre stadskärnan, finns det längre ner i dalen en nyare stadsdel.

I Montecatini Val di Cecina bor du på ett bra läge i förhållande till många av Toscanas mest intressanta sevärdheter. Staden ligger nästan mitt emellan Pisa och Siena, liksom nära en rad andra spännande, mer okända städer.

Karta över Montecatini Val di Cecina

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området runt Montecataini Val di Cecina.

Området

Landskapet kring Montecatini Val di Cecina erbjuder mycket till sina besökare - vacker skog full med djur och charmerande små landsorter såsom Castel Querceto omgiven av den romanska kyrkan San Giovanni, eller landsorten La Sassa som ligger på toppen av en kulle, med utsikt över ett vackert scenario som sträcker sig från Volterra till kusten med sina gamla hus omkring tornet och kyrkan San Martino.

Och sist men inte minst, hittar du här även städerna Casaglia och Gello samt den gamla koppargruvan i utkanten av Montecatini, som har existerat sedan etruskernas tid.Semesterbostäder i Montecatini Val di Cecina

Det stora urvalet på fler än 1800 handplockade semesterbostäder i Italien, som du hittar här hos Escapeaway, inkluderar många olika villor, hotell och semesterlägenheter i Toscana. Använd sökmotorn här ovan, för att få en överblick över de semesterbostäder som finns tillgängliga i och runt omkring Montecatini Val di Cecina. Du kan också använda filterfunktionen, om du redan vet vilken typ av bostad du söker.

Ska du på semester tillsammans med många personer, som t.ex. flera generationer eller en stor grupp vänner? Då kan vi varmt rekommendera er att hyra en hel villa i Toscana. I vårt urval hittar du både villor med egen pool, som passar barnfamiljer, och andra villor som är bättre lämpade till vuxna resenärer som prioriterar kvalitet och ett perfekt läge. Du kan också överväga att spendera semestern på en agriturismo i Toscana - ett sätt att komma nära vardagslivet på exempelvis en toscansk vingård.

Flygplatser och transport

Det är cirka en timmes bilfärd från Pisa flygplats till Montecatini Val di Cecina. Normalt sätt är det rätt enkelt att finna en direkt flygavgång frånde skandinaviska flygplatserna till Pisa under högsäsongen. Du kan eventuellt också söka på flygresor till Florens flygplats som också ligger inom räckvidd.

Urvalet av flygavgångar till de olika italienska flygplatserna varierar från säsong till säsong, och därför rekommenderar vi att du kontrollerar aktuell information i sökmotorn här på Escapeaway. Här är det dessutom lätt att hitta det bästa priset på de flygavgångar som passar till din semester. 

Restauranger och inköp

Urvalet av restauranger i staden är begränsat till några få - men det är inte långt till de större grannstäderna, som t.ex. Volterra (15 km), där urvalet är betydligt större. Här finns också bättre inköpsmöjligheter.

Utflykter

Utöver det goda urvalet restauranger och inköpsmöjligheter, bjuder Volterra också på flera intressanta sevärdheter. Det är t.ex. intressanta att besöka en alabaster-verkstad, för att se hur Volterras kunniga hantverkare för vidare detta stolta hantverk. 

Det finns många fina, charmiga, gamla städer att utforska i området - både kända och okända. San Gimignano, som är känd för alla sina torn, kan till exempel nås på under en timme i bil. Staden har inte ändrat sig mycket sedan medeltiden, och man känner tydligt av historiens vingslag när man går runt på de små gatorna och trånga gränderna. 

En stor del av nöjet med att spendera semestern i Toscana, är naturligtvis också de kulinariska upplevelserna och vinerna. Du bor nära de berömda vindistriktet Chianti, som lockar entusiaster från hela världen. 

Önskar du att utforksa regionens sevärdheter med en lokal, certifierad guide, erbjuder vår samarbetspartner ett brett sortiment av spännande utflykter i Toscana, vilka du med fördel kan boka online hemifrån.

Lokala länkar

Du hittar kommunens officiella hemsida här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Montecatini Val di Cecina