Resor till Monsummano

Staden med de varma grottorna

Monsummano Terme är primärt känd för sina spabad och sin skogsproduktion. Stadens placering är dessutom god i förhållande till flera av Toscanas mest intressanta utflyktsmål.

Monsummano Terme, som ligger vid foten av Montalbano, består av två stadsdelar: i den äldre delen Alta ligger en borg från 1000-talet. Nedanför, ligger den "nya" stadsdelen Bassa, vilken etablerades på början av 1600-talet runt den heliga platsen Santuario della Madonna della Fontenuova.

Staden ligger inte långt från det skuddade våtområdet, Padule di Fucecchio, som framförallt är ett favoritresmål för fågelskådare. Därutöver har staden sedan lång tid tillbaka varit känd för sina varma källor, som fortfarande används till terapeutiska föremål och SPA-behandlingar. Det finns också två termiska grottor i närheten av staden, Grotta Giusti och Grotta Parlanti, där den förstnämndas konstanta värme och mineralrika vatten nyttjas av ett modernt, erkänt SPA-center.

Det är några få kilometer till närmaste motorväg, varifrån du snabbt kan ta dig till intressanta kulturstäder som Lucca, Florens och Pistoia

Karta över Monsummano i ToscanaHitta din semesterbostad eller ditt hotell i Monsummano

Om du använder sökmotorn här ovan, kommer du snabbt att kunna skapa dig en överblick över tillgängliga semesterbostäder i och runt Monsummano under din önsade period. I vårt urval av hundratals handplockade semesterbostäder i Italien, hittar du allt från trevliga stadshotell till charmiga villor och vingårdar i Toscana. Vi vågar därför nästan ova, att du hoss oss alltid kan hitta en ikvartering i denna vackra region, vilken fullt lever upp till dina semesterönskemål.

Har du behov av hjälp för att hitta den perfekta semsterbostaden eller hotelelt i Monsummano - eller om du har frågor om området - får du gärna kontakta oss per telefon, mail eller chat. Våra resekonsulenter sitter redo med goda råd och hjälper gärna till att sätta ihop helt rätt semester i Toscana för dig.

>> Alla resor till Toscana - klicka här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Monsummano