Resor till Massa-Carrara

Massa-Carrara är en provins i nordvästra Toscana med vackra stränder och storslagna marmorberg där man bryter marmor som exporteras till världens alla hörn, kanske även till ditt hem? Boka din resa till Massa-Carrara med Escapeaway i dag!

Den toscanska provinsen Massa-Carrara är framför allt känd för sin fina vita marmor vilken bryts i bergen just här. Ända sedan romartiden har det varit stor efterfrågan på marmorns unika färger och struktur från bland annat kända skulptörer som Michelangelo och vår egen Carl Eldh och dansken Bertel Thorvaldsen, vilka använde marmorn till några av deras mest kända verk. Även om man idag även importerar och förbearbetar marmor- och granitblock från resten av världen, kan du fortfarande uppleva hur den unika stenarten bryts uppe i bergen. 

Provinsen är uppkallad efter de två viktigaste städerna: Massa och Carrara, som ligger bara få kilometer från den liguriska kusten. Bägge städerna är rika på historia och kulturella upplevelser som det är värt att resa långt för att få uppleva. I Carrara kan du till exempel se den stora katedralen, som inte överraskande, är byggd helt i marmor. På samma sätt är Massa, som också ligger vid foten av de apuanska alperna, känt för Castello Malaspina, vilket är en fästning från medeltiden som tronar högt över staden.

Massa-Carrara är dock inte ett område med enbart marmor stenbrott och andra intressanta kulturhistoriska sevärdheter. Detta är även ett område som kännetecknas av en storslagen natur med landskap som inbjuder till vandringsturer, mountainbiking och sportfiske. Lägg därtill de breda sandstränderna som inbjuder till avkopplande badsemester. Här finns det dessutom rikliga möjligheter till att vara aktiv med olika former av vattensport, om du reser med familjen och inte vill nöja dig med att solbada.

Välkommen till Toscana med Escapeaway, vi är specialister på resor till området omkring Massa Carrara och andra resmål i Italien där du bor på handplockade hotell under din resa.

>> Läs även om resor till Ligurien här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Massa-Carrara

Sevärdheter

Reser du till Massa-Carrara är det nästan obligatoriskt att besöka de 2 000 år gamla marmorbrotten. Det är även fascinerande att uppleva arbetet i dessa stenbrott, där maskiner nu för tiden behändigt lirkar loss marmorn, men det en gång i tiden var romarnas slavar som fick sätta livet till vid det hårda och farliga arbetet. Man kan själv köra runt i delar av området och se de spår som marmorbrytningen har lämnat i landskapet. Det kan dock rekommenderas att följa med på en guidad rundtur där du får möjligheten att komma in på området som annars är avspärrat och samtidigt få berättat hela historian bakom marmorbrytningen i området.

Även om marmorbergen utan diskussion är regionens största attraktion så finns det trots allt mycket annat att uppleva här. Bergen döljer inte bara marmor utan även en rad charmiga städer. Parkera bilen och promenera därefter runt på de smala gatorna och känn in stämningen samt ge dig tid att utforska unika butiker och bra restauranger. Massa-Carrara är på det hela taget ett idealiskt resmål om du drömmer om en riktig livsnjutarsemester. Utöver ett fantastiskt lokalt kök med många delikatesser är området även känt för sina termiska bad. 

Har du använt din dag till stads-sightseeing eller på det stora, väl utmärkta nätet av vandringsleder i det bergiga landskapet, då finns det knappast något bättre än att få mjuka upp musklerna med ett spabad. De måleriska städerna Equi Terme och San Carlo Terme är som namnen antyder kända för sina varma källor som i århundraden har utnyttjats av både lokala och besökare från när och fjärran, de sägs dessutom ha terapeutiska verkningar.

Så bokar du en resa till Massa-Carrara

Med Escapeaway kan du använda dig av den intelligenta sökmotorn för att lätt boka en problemfri och säker resa till Massa-Carrara. Välj mellan avresa från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn, antingen direkt till exempelvis Pisa flygplats eller med en mellanlandning på vägen. Vi hittar billiga flygbiljetter med reguljärflyg och sätter samman dem våra utvalda hotell i Massa-Carrara samt med möjlighet att komplettera med en hyrbil - allt blir till en paketresa som är säkrad av resegaranti.

>> Läs även om kör-själv semester till Toscana
>> Boka en vistelse på ett Agriturismo i Toscana