Resor till Massa

Massa är huvudstaden i Massa-Carrara-provinsen och har ca. 70.000 invånare. Staden ligger ca. 5 km från havet och strändena i Marina di Massa var landskapet skiftar mellan platt och backigt. På grund av sin belägenhet har Massa ett väldigt milt klimat och man upplever varken väldigt höga eller väldigt låga temperaturer. De flesta är nog mer bekanta med grannstaden Carrara som är känd för sina fina marmorbrott. Därifrån är det hämtat marmor till många viktiga byggningsverk i Italien ända tillbaka till Det Antika Rom.

Det historiska centrum i Massa breder ut sig från Piazza Aranci, på vilken man finner apelsinträd på tre sidor och en obelisk omringad av fyra lejon i mitten. På platsens fjärde sida ligger Il Palazzo Ducale, som har varit en av Malaspina-familjens villor. Från den norra sidan av platsen för Via Dante Aligheri till stadens domkyrka Duomo di Massa.

Idag lever Massa dels av industri och dels av turism. Speciellt under sommarperioden är upplevelsesmöjligheterna många: havet, bergen och termerna, t.ex. i San Carlo Terme och vid Equi Terme. Staden bjuder på ett brett urval av restauranger och butiker. I juni och juli månad stängs det historiska centrum för bilar fredag och lördag kväll och butikerrna håller längre öppet.
Över staden tronar borgen Castello Malaspina, som ursprungligen var en medeltidsborg från 1500-talet.

I närheten kan man besöka följande ställen Pietrasanta (15 km), Lucca (50 km), Le Cinque Terre i Ligurien (55 km) och Vindgrottan (34 km).

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Massa