Resor till Marliana

Bo avsides och ändå centralt i Marliana

Res med Escapeaway på semester till Marliana på Toscanas kullar där du bor avsides men ändå nära både Florens, Pistoia och Montecatini Terme.

Marliana hör inte till dem mest berömda kulturstäder som alla turister absolut ska förbi och besöka, men den har andra kvaliteter. Här uppe i bergen 40 km från Florens är luften praktfullt frisk och du känner inte att allt är inrett med fokus på turismen. Här är dem flesta besökande faktiskt italienare och cyklister från hela världen, som får smaka på mjölksyran på vägen uppför de många små vägar innan de kör om de flesta bilisterna på vägen ner.

Marliana ligger strax väster om Pistoia och norr om Montecatini Terme, på en höjd av ca. 470 meter över havet och består av ca. 3.000 invånare så någon storstad är det inte tal om - och det är hela poängen med att resa hit. Här kan du fira semestern lugnt och skönt samt ta på spännande utflykter till något av det bästa som denna del av Toscana kan erbjuda. Inne i stan finner man Skt. Nikolai kyrkan som är känd helt tillbaka från 1373.

Karta över Marliana i Toscana

Genom att använda kartan nedanför kan du klicka dig vidare och få massor av information om området, så som attraktioner och sevärdheter samt översikt för våra handplockade hotell och semesterboende. Du finner dessutom avstånd till flygplatser och städer. Använd kartan till att skapa dig en fin överblick över Marliana och närområdet innan avresa.Hotell eller semesterhus vid Marliana

Marliana ligger tryggt i bergen på behagligt avstånd från turistmagneterna Florens, Pistoia och Montecatini Terme. Här kan du finna ett hotell eller en semesterbostad som skapar ramen för din semester med massor av upplevelser, men också möjlighet för avkoppling. Du kan också kombinera semestern i Marliana med hotellvistelse inne i själva Florens, eller ev. på västkusten i området omkring Pisa och Lucca.

Transport

Från närmaste motorvägsavfart är det endast ca. 10 km upp till Marliana, men var uppmärksam på att antalet av svängar på den italienska bergsvägarna är många, så räkna med ca. 20 minuter till att avverka denna relativt korta sträcka. Motorvägen A11/E76 leder mot öster till Florens, och mot väster till Lucca och Pisa. Ankommer du med flyg kan du välja mellan Florens flygplats (50 km) och Pisas flygplats (80 km). Tänker du bila från Sverige är det omkring 1.700 km från södra Sverige.

Från Serravalle kan du ta tåget via Pistoia till Florens, eller via Lucca helt till Pisa. Det går ganska snabbt också är du fri att parkera bilen i området.

Restauranger och shopping

Marliana har ett par små affärer och en bar/kafé. Det är möjligt att handla lite här, men det större utbudet ska man köra till. Ta in till Montecatini Terme (10 km) och finn massor av restauranger och butiker i området omkring det stora torget Piazza del Popolo.

Utflykter och sevärdheter

Kulturstaden Florens står för det mesta överst på önskelistan bland resenärerna i Marliana, men vill man uppleva ett Toscana i orginal och något mer pittoreskt utan för många turister så är vackra Pistoia ett fint exempel på en förbisedd pärla som får mindre uppmärksamhet än den förtjänar. Fina byggnader, trevliga marknader och vacker konst är vad som väntar dig i Pistoia. Prickar du dessutom in rätt datum kan du uppleva en välbesökt bluesfestival eller den spektakulära medeltidsfesten som hålls varje år den 25 juli.

Marlianas placering gör det också enkelt att komma till Lucca och Pisa åt väster, ev. kombinerat med en tur till kusten och stränderna.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Marliana

Vad tycker gästerna om i Marliana?

9,1
Samlade gästomdömen
Baserat på 13 recensioner