Resor till Marina di Pisa

Byn blev byggd av florentinarna under 1400-talet vid floden Arnos mynning. Byn består idag mestadels av villor i området mellan den romanska kyrkan Basilica di San Pietro och Livorno.

Marina di Pisa ligger 13 kilometer utanför Pisa vid Arno-flodens mynning. Staden är en blandning av det moderna med strandpromenad, restauranger, strandbarer, discotek och nöjesaktiviteter som möter det gamla och genuina, representerat av ståtliga villor, stora torg, mysiga gator och gränder och det slitna men intressanta fiskelivet som illustreras med de fina konstnärliga fiskeanstalterna kallade trabucchi.

Från vattenkanten har man utsikt mot Apuanerbergen och ned längs kusten som slutar vid en stor fin sandstrand vid den regionala naturparken San Rossore. I ryggen har staden en utsträckt pinjeskog. Längs kusten finner man dessutom små stränder omgivna av stora stenar som skyddar de badande mot havets böljor. Stämningsfull är staden när vinden libeccio blåser och det stormar från havet.

Stadens centrum byggdes av florentinarna på 1800-talet och är idag präglad av de villor som är byggda i jugendstil och som ligger i området mellan den fantastiska romerska kyrkan Basilica San Piero a Grado i stadens inre och staden Livorno. Kyrkan Basilica San Piero di Grado är byggd ut från klassiska romerska arkitektprinciper och ligger precis där aposteln Peter enligt legenden landsteg år 44 e.Kr. då han kom från Antioch. Kyrkan härstammar från 1100-talet och har blivit ombyggd flera gånger. Den är indelad i tre delar, byggd i sten från området medan pelarna härstammar från andra romerska byggnader.

Marina di Pisa är värd ett besök om söndagar under sommarperioden då det arrangeras marknad. Ett besök som man passande kan kombinera med ett dopp i havet. Alternativet är att fortsätta vidare till Porto Venere eller Le Cinque Terre då det avgår båtar dit från stadens hamn.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Marina di Pisa