Resor till Marina di Massa

En av italienarnas älskade badorter

En typisk italiensk badort med allt som hör till! Här saknar du aldrig en bar att gå till, eller en restaurang att äta middag på - och badstränderna är breda med härlig sand.

Dock finns det inte mycket charm i denna lilla stad i Toscana. Och kommer du utanför badsäsongen, finns det inte heller mycket liv att finna. Hit kommer få utländska turister, det är i första hand italienarna själva som semestrar här, och därför är de flesta menyerna på italienska och man kommunicerar endast på italienska.

I denna lilla stad finns en mängd diverse aktiviteter att utföra, såsom tennis och minigolf, och i närheten ligger ett vattenland. Det är även en bra utgångspunkt för utflykter till de vackra toscanska bergen och naturreservatet runt Le Cinque Terre. Stadens tågstation ligger i centrum, och är lätt att ta sig till.

För dig som önskar roa dig om natten kan vi rekommendera den närliggande orten Forte dei Marmi med ett stort utbud av barer, strandbarer och klubbar.

Karta över Marina di Massa

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden samt för att se vilka semestebostäder vi tillhandahåller i området. Hotell och semesterlägenheter i Marina di Massa

Det stora urvalet på fler än 1800 handplockade semesterbostäder i Italien, som du hittar här hos Escapeaway, inkluderar många olika villor, hotell och semesterlägenheter i Toscana.

Använd sökmotorn här ovan, för att få en överblick över de semesterbostäder som finns tillgängliga i och runt omkring Marina du Massa. Du kan också använda filterfunktionen, om du redan vet vilken typ av bostad du söker.

Ska du på semester tillsammans med många personer, som t.ex. flera generationer eller en stor grupp vänner? Då kan vi varmt rekommendera er att hyra en hel villa i Toscana. I vårt urval hittar du både villor med egen pool, som passar barnfamiljer, och andra villor som är bättre lämpade till vuxna resenärer som prioriterar kvalitet och ett perfekt läge. Du kan också överväga att spendera semestern på en agriturismo i Toscana - ett sätt att komma nära vardagslivet på exempelvis en toscansk vingård.

>>> Badsemester? Jämför priser på hotell och semeterlägenheter längs kusten i Toscana här

Flygplatser och transport

Pisa flygplats ligger endast 30 minuter från Marina di Massa. Denna flygplats betjänas av en read bolag, som du kan som regel hitta firekta förbindelser till flygplatserna i Sverige och Danmark. Därutöver finns också flygplatsen vid Florens, vilken också ligger inom räckvidd.

Urvalet av flygavgångar till de olika italienska flygplatserna varierar från säsong till säsong, och därför rekommenderar vi att du kontrollerar aktuell information i sökmotorn här på Escapeaway. Här är det dessutom lätt att hitta det bästa priset på de flygavgångar som passar till din semester. 

Observera att du enkelt kan boka din resa till Toscana som ett samlat paket inklusive boende och flyg hos oss på Escapeaway. Du kan däremot inte köpa endast flygresan hos oss. 

Det är enkelt att komma till Marina di Massa med tåg från bland annat Pisa och Florens. Tågstationen ligger dock uppe mot själva Massa, cirka 3 km från kusten.

Utflyktsmöjligheter

Med de härliga stränderna och alla aktivitetsmöjligheter i staden, kan du lätt passera hela semestern i Marina di Massa. Det finns dock många spännande utflyktsmål inom kort avstånd om du gärna vill uppleva det mer autentiska Italien. Du bor t.ex. inte långt från det mycket kända naturreservatet Cinque Terre, som framförallt är känt för de fem pittoreska småstäderna. Området kan med fördel utforskas på en vandringstur. Om du vill vara aktiv på semestern, erbjuder också marmorbergen på stora naturupplevelser och fina vandringsleder. 

Medan själva Marian di Massa inte bjuder på mycket av den gamla, historiska charm som vi ofta sammankopplar med Italien, behöver du inte köra långt för att hitta detta i ett överflöd. Kör t.ex. en tur till Lerici eller Lucca, och spendera dagen med att strosa runt på de stämningsfulla gatorna, eller sätt dig på ett trevligt café på ett av de vackra torgen och njut av livet som tar plats framför dig.

Lokala länkar

Kommunens officiella hemsida hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Marina di Massa