Resor till Marina di Grosseto

Åk på badsemester till Marina di Grosseto i Toscana - och på upplevelse in i landet

Spendera semestern i vackra Marina di Grosseto - en klassisk badort på den toscanska kusten. Boka hotell, semesterlägenhet eller semesterhus med Escapeaway.

Marina di Grosseto är en semesterort vid havet, beläget mellan de praktfulla pinjeträden och den vackra Maremmakusten. Området är idealt för dem, som önskar att upptäcka de oberörda landskapen på nära håll, och besöka otaliga arkeologiska utgrävningar som stammar från Etruskerna och Roms storhetstid. Idag finns det också möjlighet för många sportaktiviteter inom promenadavstånd, t.ex. ridning, trekking, mountainbiking, segling, fiske, vindsurfing och tennis.

Det bor cirka 3000 invånare i Marina di Grosseto, men på sommaren växer invånarantalet kraftigt, när turisterna intar liggstolarna på den breda stranden ut mot det Tyrrenska Havet (som är en del av Medelhavet). Marina di Grosseto är en badort och marina för huvudstaden Grosseto, ca 12 km österut, som också är administrationshuvudstad i provinsen med samma namn.

Staden ligger utsprid nära den gamla kärnan, som består av fiskeläget San Rocco. De första bostättningarna i området daterar tillbaka till 1793, då San Rocco var en av fyra vaktposter som byggdes för att bevaka kusten efter den pestepedemi som drabbade den franska staden Marseille. 

Sedan dess här stränderna här blivit ett attraktivt semestermål, och Marina di Grosseto har fått den Blå Flaggan av FEEE (Foundation for Environmental Education in Europe) för sina fina och rena badstränder.

Karta över Marina di Grosseto i Toscana

Genom att klicka på kartan här nedan kommer du till en sida, där du enkelt kan se alla våra semesterbostäder i området. Du kan zooma in och ut på kartan och hitta upplysningar om transport, avstånd osv.

Hyr en semesterlägenhet, bo på hotell, eller boka din egen villa

Escapeaway har Sveriges bredaste utval av härliga semesterbostäder i området omkring Marina di Grosseto. Vi ger dig möjligheten att boka ett hotellrum med full service, en semesterlägenhet om ni gärna "vill själv", eller varför inte en hel villa eller ett semesterhus med plats till hela storfamiljen? Kontakta oss om du vill veta mer om området, eller vill veta mer om de olika bostäderna - vi har besökt dem alla, och garanterar att kvalitet och pris stämmer överens. 

Transport

Marina di Grosseto ligger inte centralt placerat i förhållande till flygplatser med svenska eller danska förbindelser. Huvudstaden Grosseto har en mellanstor flygplats, men det kräfvs ofta 2 mellanlandningar för att komma hit. Då är det i regel enklare att flyga direkt till Pisa (150 km), Florens (175 km) eller Rom (175 km), och köra resten av vägen till Marina di Grosseto i en hyrd bil. Du kan naturligtvis också köra hela vägen själv från Sverige - det är drygt 2000 km hit.

Det finns också möjlighet att anlända till Grosseto med tåg från Rom och Pisa, men även om de italienska tågen ofta håller hög standard, så kör snabbtågen inte på dessa sträckningar. Det tar ett par timmar längs kusten från Pisa, och lite längre från Rom. Det är dock en vacker tur! Vill ni åka på utflykt till en av dessa städer under er semester i Marina di Grosseto, så ska ni nog räkna med en övernattning då det är lite för långt för en dagstur.

Restauranger och shopping

Där det är många turister, är det också många restauranger och butiker, och detta gäller såklart även Marina di Grosseto. De flesta restauranger ligger i området runt marinan, där du också kan hitta en supermarknad, flera glassbarer och enkla specialbutiker. Större shoppingmöjligheter finns i Grosseto, som har över 70 000 invånare, och ett levande stadsliv uppbyggt omkring en gammal citadell-struktur.

Utflykter och sevärdheter

De flesta kommer naturligtvis att besöka provinsens huvudsäte, Grosseto, minst en gång under besöket i området. Staden är i storlek med en större svensk stad, och kan erbjuda ett imponerande medeltida centrum med domkyrka och fästning, samt en stor gatumarknad med allt från havet och markerna runt omkring staden. Är du mer intresserad av naturupplevelser, kan vi rekommendera att spendera lite tid i Uccellina Naturpark, som utgör en del av kusten söder om Marina di Grosseto. Här finns den ursprungliga kusten och växtligheten bevarad, och skapar en skarp kontrast till badorterna i norr. Är du redo att åka lite längre, kan vi rekommendera en dagsutflykt till den medeltida staden Siena, som ligger cirka 75 km mot nordost. Det tar drygt en timme på motorvägen, eller cirka 1,5 timme med tåget från Grosseto.

Lokala länkar

Du hittar en lokal sida om Marino di Grosseto här. Och information om huvudstaden Grosseto här.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Marina di Grosseto