Resor till Marina di Bibbona

Det finns massor av spännande sevärdheter inom kort räckvidd från Marina di Bibbona, både ute längs kusten och inne i landet. De flesta som reser till denna lilla badort i Toscana kommer dock huvudsakligen hit för att njuta av en avkopplande badsemester.

Marina di Bibbona, som är Bibbona stads lilla kustsamhälle, är en "modernare" plats med alla de bekvämligheter som behövs för en sol och badsemester där hela familjen trivs.

På stranden byggde man ursprungligen (år 1785) ett fort för att försvara den närliggande staden Bibbona mot pirater och det är runt detta fort som badorten ligger. Därför är staden också känd som Marina del Forte med referens till fortet. Idag är Marina di Bibbona en av södra Toscanas mest kända turistorter.

Avkopplande badsemester och mysig gågata

Marina di Bibbona passar dig som vill tillbringa en lugn och avkopplande semester, gärna i kombination med spännande utflykter inåt landet. Här finns nämligen inget riktigt centrum utan är ett rent turistresmål, men med de bekvämligheter du behöver som bar, mataffär, pizzeria mm. Och stadens restauranger erbjuder naturligtvis nyfångad fisk och skaldjur på menyn. På kvällen stängs stadens huvudstråk för bilar och blir omgjort till gågata där du i lugn och ro, kan promenera mellan bodarna, äta glass, umgås och njuta av de ljumma sommarkvällarna.

För de yngre gästerna finns här under sommarhalvåret bland annat Luna Park (nöjespark) och Bibbolandia (lekpark) och för dig som är sportintresserad kan du förutom cykla, spela tennis, rida eller utöva olika vattensporter.

Härliga sol- och badstunder, här vid etruskernas kust

Det bästa med Marina di Bibbona är stranden, och här finns både fri och betalstrand att välja mellan. Mellan staden och stranden, med sina sanddyner och medelhavsvegetation, ligger en fin pinjelund där du kan njuta av skuggan när solen står som högst på himlen. Här kan du promenera, löpa och cykla. Om du känner för att variera dig kan du köra ca 20 min söderut (50 km) till San Vicenzo som har en ljus och fin sandstrand. Här finns även en del riktigt bra restauranger och här ute vid kusten, till skillnad från inåt landet, är det fisk och skaldjur som dominerar på menyn och det lokala köket baseras på god olivolja och spännande lokala viner.

Medeltida städer och andra pittoreska landsorter

Nära Marina di Bibbona hittar du en rad intressanta, måleriska medeltidsstäder som du kommer älska att besöka. Den som ligger närmast ungefär 8 kilometer bort heter Bibbona och har ett fint litet centrum med bra restauranger. Andra höjdpunkter i området är Castagneto Carducci, Bolgheri, Guardistallo, Montescudaio och Volterra. I Cecina, omkring 9 kilometer bort har du ett större utbud av inköpsmöjligheter och en gång i veckan hålls här en trevlig marknad.

Boka en resa till Marina di Bibbona

Med Escapeaway kan du använda den intelligenta sökmotorn för att smidigt boka en säker resa till Marina di Bibbona. Välj mellan avresa från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn, antingen direkt till Pisa flygplats eller med en mellanlandning på vägen. Vi hittar billiga flygbiljetter med reguljärflyg och kombinerar dem med utvalda hotell i Marina di Bibbona samt med möjlighet att komplettera med en hyrbil - allt sätts samman till en paketresa som är säkrad av resegaranti.

>> Läs även om resor till Follonica
>> Hitta en billig semesterbostad i Toscana här

 

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Marina di Bibbona