Resor till Marciano della Chiana

Den lilla trevliga Marciano della Chiana har knappt 3000 invånare och rymmer allt det man önskar sig av en toscansk stad. Här finns stämningsfulla caféer, en god restaurang, olika inköpsmöjligheter och mycket få turister. Men, staden är väldigt liten! Man kommer snabbt hela vägen runt!
 

Man finner bland annat en liten söt kyrka från 1700-talet, en plats med en brunn, resterna av en imponerande borg och alla de små detaljer i gatubilden man drömmer om hemifrån. På byns västliga sida finner man huvudbyporten som går genom ett fint gammalt klocktorn med ett stort ur och Medici-familjens vapensköld.

Borgen har varit centrum för flera strider mellan Siena, Florens, Perugia och Arezzo sedan medeltiden, men nu är denna lilla charmerande landsby lugn och fridfull.

Marciano della Chianas historiska centrum har en kvadratisk form och ligger 320 m.ö.h. i Chiana-dalen, Valdichiana och är granne med andra små byar som Monte San Savino, Lucignano och Foiano della Chiana.

I slutet av juni är det normalt en historisk festival som varar två dagar med romar- och medeltida läger, var det utkämpades kamper. Det hålls marknad med lokala produkter och historisk parad med fina gamla dräkter.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Marciano della Chiana