Resor till Manciano

En semester i den charmiga staden Manciano på en kulle i södra Toscana ger dig möjlighet att både koppla av på stranden vid det varma medelhavet samt åka på sightseeing till sömniga medeltidsstäder i inlandet. Boka din resa till Manciano med Escapeaway i dag!

Manciano är en klassisk by på en kulle i södra Toscana - i området som är känt som La Maremma. Detta är nog den minst turistiga delen av Toscana som du kan uppleva. Det beror nog på att här inte finns samma stora, berömda kulturattraktioner som i den norra delen av regionen. Till gengäld har området nästan allt det du för övrigt kan önska dig av en semester i Italien.

Välkommen till Italien med Escapeaway, vi är specialister på resor till området omkring Manciano och övriga Toscana där du bor på noga utvalda hotell på din resa.

La Maremma - avslappnad semester i Toscana

Manciano ligger med vacker utsikt över ett kuperat landskap som är en mosaik av fält, kastanjeskogar, olivlundar, vinodlingar och ett pärlband av små, idylliska medeltidsstäder. Samtidigt är det inte särskilt långt från Manciano ut till Medelhavskustens stränder, till exempel vid Orbetello, där du kan njuta av en avkopplande dag i solen på långa sandstränder vid det kristallklara vattnet. I juli och augusti, när italienarna själva flockas vid vattnet, är det perfekt att kunna dra sig tillbaka från livet vid kusten till det lite mer fridfulla Manciano. Resten av året kännetecknas normalt hela södra Toscana av lugn och ro, vilket kan vara svårt att hitta om du reser till regionens mer kända resmål.

I själva Manciano är den centralt belägna borgen från 1100-talet, Cassero, den mest iögonfallande sevärdheten. I dag rymmer borgen ett museum, men det är nog i lika hög grad den formidabla panoramautsikten från tornet som lockar besökarna. Där utöver är det själva den fridfulla atmosfären på den gamla stadsdelens smala gator som du bör se fram emot. Under de första dagarna kan det i och för sig vara lite svårt att hitta runt på de labyrintiska, smala gatorna. Det är trots allt bara en del av nöjet att gå runt lite på måfå och känna stämningen av det äkta toskanska småstadslivet. Medan du går runt hittar du massor av ställen där du kan slå dig ner för att få en förfriskning.

Avkoppling och upplevelserika utflykter

Även om Manciano inte ligger längre från havet än att du kan tillbringa en badsemester här, så är den stämningsfulla medeltidsstaden lika lämpad som utgångspunkt för att utforska det charmerande inlandet. Inom en halv timmes körning kan du till exempel besöka de fascinerande lantortsstäderna Pitigliano och Sorano, vilka är kända för sitt spektakulära läge på toppen av varsin vulkanisk tuffstensklippa. Här kan du tillbringa mycket tid med att utforska gatorna, där det i ännu högre grad än i Manciano känns som att tiden stått stilla under århundraden. Ta även vägen förbi det populära kurbadet, Terme di Saturnia, som består av en rad terrasser med naturligt formade bassänger som är sammanbundna med små vattenfall som konstant tillför 37 grader varmt, svavelhaltigt vatten.

Kör du i motsatt riktning ut mot kusten så är inte de mjuka sandstränderna den enda attraktionen. Lite söder om områdets största stad Grosseto ligger dessutom den 100 kvadratkilometer stora Parco Regionale della Maremma, som är känd för sitt rika djur- och växtliv. På turen in till de centrala delarna av parken har du goda möjligheter att få se vildsvin och vilda hästar, liksom du kan se intressanta ruiner efter gamla tiders mänskliga aktiviteter i området. Reser du hit på en semester med barnen kan det även varmt rekommenderas att göra en utflykt till Il Giardino dei Tarocchi (Tarot-trädgården). Som namnet antyder är de fantasifulla skulpturerna inspirerade av tarotkort, men stämningen i den färgglada skulpturparken är dock mer äventyrlig än ockult.

Boka en resa till Manciano med Escapeaway

Med Escapeaway kan du använda dig av den intelligenta sökmotorn för att lätt boka en säker och problemfri resa till Manciano. Välj mellan avresa från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn, antingen direkt till exempel till Rom eller Pisa - eller med en mellanlandning på vägen. Vi hittar billiga flygbiljetter med reguljärflyg och kombinerar dem med utvalda hotell i Manciano samt med möjlighet att komplettera med en hyrbil - allt satt samman till en paketresa som är säkrad av resegaranti.

>> Läs även om resor till Porto Santo Stefano
>> Läs även om vistelse på Agriturismo i Toscana

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Andra länkar

Hotell i Manciano