Resor till Magliano in Toscana

Kort från havet, mitt i historien

Magliano in Toscana har en priviligerad belägenhet uppe på en backtopp, varifrån du har en fin utsikt över landskapet, Argentario halvö och havet.

Välj Magliano in Toscana och upplev Maremmas vackra landskap och medeltida städer. Magliano in Toscana har varit bebott sedan etruskernas tid. Under medeltiden blev staden befäst för att skyddas, och spåren kan du se än idag.

Kom hit i bil

En semester i Magliano in Toscana kräver att du anländer i bil - om du inte vill stanna i din semesterbostad i staden under hela uppehället. Staden erbjuder flertalet restauranger där du kan smaka på det lokala köket, vilket är baserat på vilt (vildsvin är frekvent förekommande häromkring) och fisk då havet endast ligger 16-17 km bort. Inne i staden är det vackert och trevligt, men om du behöver köpa in mat så får du nöja dig med den lilla, lokala köpmannen som betjänar de ca 3000 fasta invånarna som bor i kommunen. Du hittar ett större urval av varor på supermercaton vid Albinia (ca 15 km), som ligger längs vägen ner mot havet.

Du är mitt i Maremma - njut av naturen

Magliano in Toscana ligger i den de av Toscana, som fått namnet Maremma. Området präglades, fram till mitten av 1800-talet, av mossa och sumpmark och var känt för att orsaka malaria hos dess besökare. Av denna anledning bodde de lokala så långt som möjligt bort från dalen och slätten - städerna byggdes istället upp på de många backtopparna och dalarna var nästan obebodda.

Sedan 1830, då en ny kanal byggdes och öppnades efter en order av Toscanas hertig, blev området helrenoverat och lantbruk etablerades i de frodiga dalarna, medan befolkningen stannade kvar uppe på kullarna. Du kör därför ofta igenom områden med nätan ingen bebyggelse alls, med långa avstånd mellan mänskliga tecken. Landskapet präglas av olivplantager, skogar och numera också vinmarker med flera vackra utsiktsplatser där synen när ända bort till havet och den toscanska ögruppen vars största ö är Elba.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Magliano in Toscana