Resor till Lucignano

Medeltidsstad med själ och stämning

Inte många känner till Lucignano men få lämnar den oberörda. Staden klassiskt för flera medeltidsstäder i denna del av Toscana på en höjd med vackerr utsikt över landskapet. Men den gamla bymuren skapar extra stämning och atmosfär.

Lucignano hör inte till de toscanska städerna som ”alla” känner till. Konstigt nog talar alla gott om den lite halvtråkiga vinstaden Greve in Chianti där turismen har nått bristningsgränsen, medan bara ett fåtal känner till en pärla som Lucignano.

På en höjd med bymur

Staden ligger uppe på en höjd med sin gamla fästningsmur intakt och som går hela vägen runt det antika centrum vilket gör det svårt att föreställa sig en mer pittoresk liten toscansk stad. Den fascinerande cirkeluppbyggnaden av staden med centrum och den viktigaste kyrkan i mitten som högsta punkt är unik.

Genuint centrum

Staden är full av spännande kyrkor, goda restauranger och trevliga invånare. Med sin belägenhet mellan Arezzo, Siena och Cortona utgör den en bra utgångspunkt för utflykter.

Byfest

De sista två söndagarna i maj håller man en årlig fest i byn, den s.k. Maggiolata Lucignanese. Varje år försöker deltagarna att klå varandra i finast kläder och utsmyckningar när de går parad med blomsterklädda vagnar.

För mer information: www.maggiolatalucignanese.it

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Lucignano

Vad tycker gästerna om i Lucignano?

8,2
Samlade gästomdömen
Baserat på 11 recensioner