Boka ett Bed & Breakfast i Lucca

Åk på en härlig semester med Escapeaway och bo på Bed & Breakfast i Lucca

Hitta och boka ditt Bed & Breakfast i Lucca här på sidan och njut av din semester i en av Toscanas vackraste städer, som helt oförståeligt är ökänd för många. Bakom den välbevarade ringmuren gömmer sig en äkta, kulturhistorisk pärla, där du kan utforska spännande sevärdheter och njuta av en mysig, intim atmosfär.

Lev tätare inpå det lokala livet

En semester på ett Bed & Breakfast i Lucca är en chans att bo centralt och ofta i unika byggnader, samtidigt som denna form av semesterbostad ger en mer naturlig kontakt med de lokala invånarna. Det gäller inte minst eftersom värdarna ofta själva bor på stället och mer än gärna ger dig tips till de mest intressanta sevärdheterna och råd om vad du hittar de bästa platserna för att utforska det lokala kökets härligheter.

Gå på upptäcktsfärd i Lucca

Ett bra sätt att starta din semester i Lucca på, är att gå eller cykla en tur runt stadens ursprungliga mur. Muren skulle primärt skydda stadens invånare från angrepp utifrån, men idag är muren istället ett populärt turistmål med anlagda stigar för att upptäcka dess hemligheter. Det är inte tillåtet att köra bil i Lucca innanför muren.

Faktum är att det är mest naturligt att insupa alla intryck i ett lugnt promenadtempo. Det är omöjligt att undvika historiens vingslag när du går runt i de smala, snirklande gatorna, sätter dig på ett av de vackra torgen eller gör ett besök inne i katedralen eller i något av de andra gamla byggnadsverken. Har du energi till det, kan en tur upp till stadens torn rekommenderas. Härifrån har du en betagande utsikt över Lucca och det omkringliggande landskapet.

Utöver utforskning av det historiska Lucca, finns det naturligtvis också många möjligheter till att slå sig ner på ett café och betrakta folklivet. På Luccas torg hålls det dessutom med jämt mellanrum livliga marknader och om sommaren även utomhuskonserter.

>>> Här hittar du alla hotell i Lucca.

En bas för upplevelserika utflykter

Att bo med promenadavstånd till det mesta kan vara en stor fördel, men du kan naturligtvis också välja ett Bed & Breakfast som ligger i lite mer lantliga omgivningar, om du önskar mer fri luft och stilla idyll på din semester. Det är dessutom inte endast innanför stadsmuren som det finns intressanta sevärdheter. Området omkring Lucca är känt för de många villorna som byggdes mellan 1400- till 1800-talen som sommarhus till rikemansfolket.

När du bor på Bed & Breakfast i Lucca, har du inte endast en bra bas för att utforska medeltidsstaden, men också resten av regionen. Det är endast cirka en timmes körning till de många sevärdheterna i Toscanas huvudstad Florens, liksom till Siena och inte minst närliggande Pisa.

Önskar du ett avsvalkande dopp, ligger det inbjudande, azurblå Liguriska havet inte mer än 30 minuters körning bort.

Använd sökfältet överst på denna sida för se vårt aktuella utbud av Bed & Breakfast i Lucca och i resten av Italien. Om du behöver hjälp, eller har frågor, är du alltid välkommen att kontakta oss - vi är specialister på Italien.

>>> Här kan du hitta mer info om kör-själv-semester i Toscana.