Åk på vingårdssemester på ett Agriturismo i Lucca

Den ultimata kombinationen av frihet, natur och kultur - boka en Agriturismo vid Lucca i Toscana

Boka din vingårdssemester i Toscana hos Escapeaway. Vid härliga Lucca hittar du en rad spännande Agriturismo, med kort avstånd till stadsliv och kulturupplevelser.

Toscana är ett fantastiskt område att semestra i, och något som verkligen får semesterfirare att komma tillbaka till Toscana om och om igen, är de många vackra, historiska städerna som finns i regionen. En av dessa städer är eleganta och stilfulla Lucca. Den kommer vi berätta mer om här nedan.

Det finns många olika sätta att åka på semester till Toscana. Du kan bo mitt i en Renässans-stad, till exempel på ett trevligt hotell mitt i Luccas centrum, där du är nära till caféer, restauranger och butiker.

Kombinera semester på landet med härliga Lucca

Men om du gärna vill koppla av helt och hållet på din semester, känns dig som en del av samhället, inandas fisk landsluft, ha gott om plats omkring dig och låta dig helt uppfyllas av en vidsträckt, vacker natur runt omkring dig, då ska du med fördel överväga en semester på en Agriturismo vid Lucca istället för på ett hotell i centrum.

Vid Lucca i Toscana finns ett stort urval av Agriturismo - det vill säga semesterboende på en bondgård. Här kan du bo antingen i ett rum, eller i en egen rymlig lägenhet, lapa sol vid poolen, smaka på lokalt producerade råvaror, hälsa på söta lantbruksdjur, följa med i produktionen av mat och vin, och inte minst utforska omgivningarna.

Det är ett ypperligt sätt att resa med barn på, då de oftast älskar att ha den friheten och platsen som en Agriturismo i Toscana kan ge.


>>> Läs mer om resor till Lucca här.

Många Agriturismo har en egen restaurang där man kan njuta av läckra måltider som i vissa fall är lagade på råvaror som är odlade på platsen. Andra Agriturismo ligger i närheten av bra restauranger som ligger en liten promenad eller körtur iväg.

Tillbaka till Lucca, som är en riktig pärla bland de toscanska byarna. Du kommer utan tvivel att se tillbaka på en semesterdag i Lucca med glädje - och du kan lätt nå Lucca från din Agriturismo.

Utforska historiska Luccas sevärdheter på din Agriturismo-semester

De flesta som har besökt denna storslagna stad kommer inte tveka att kalla den väldigt speciell. Detta "speciella" är inte endast ett uttryck som besökare som förälskar sig i staden använder sig av, men också något helt objektivt. Det är den enda stad i Italien, i den storleken (det bor knappt 90.000 människor i Lucca), som forfarande har en fullständig och välbevarad försvarsmur hela vägen runt gamla delen av staden.

Denna mur, som härstammar från Renässansen, blev naturligtvis byggd som ett skydd mot fiender. Idag används den cirka 4 kilometer långa muren dock på ett mer fridsamt sätt när lokalinvånare och turister joggar, går promenader och cyklar på och omkring muren.

Lucca är en välmående stad, och de välklädda invånarna avspeglar byns elegans. Du kommer njuta av att gå ut och dricka en espresso i centrum, där många av caféerna är gamla och fyllda med atmosfär. Det cirkelformade torget mitt i staden, Piazza dell'Anfiteatro, ger plats till en romersk amfiteater och det är en upplevelse i sig själv att gå en tur här.

Besök Casa di Puccini, där den världsberömde operakomponisten bodde, och ta in panoramautsikten från Guinigi-tornet.

Staden är dock inte endast känd för intakta murar, historiska sevärdheter och materiell rikedom. Här sätts också upp opera under bar himmel var sommar, och en årlig musikfestival (också under sommaren) där stora internationella sångare och band från många olika musikstilar uppträder.

Lucca är essensen av typisk toscansk skönhet och njutning, och om du väljer att spendera din semester på en Agriturismo i närheten av denna spännande stad, kommer du att få uppleva hur en landsbygds- och stadssemester komplementerar varandra och ger dig en semester på en helt ny nivå.

>> Läs mer om agriturismo

Karta över Lucca