Resor till Londa

Idyllisk landsort nära Florens

En liten, stilla landsort vid bredden av en konstgjord sjö på de nordliga höjderna vid Florens. Staden erbjuder allt du kan tänkas ha behov av på en semester.

Londa ligger i Mugellodalen, som i stort sett är översedd av turister. En gång var det hit de rikaste och mäktigaste familjerna från Florens åkte när värmen blev för outhärdlig i staden om sommaren. Den stora gröna dalen har ett vackert landskap, var skogar och kullar växlar med bäckar, floder och berg.

Londa hade många historier att berätta eftersom Etruskerna i sin tid satte sina spår här. Dessvärre kan man inte längre hitta de stora vittnesbördar om dessa historiska målstolpar pga. en jordbävning i 1920-talet, bombardemangen under andra världskriget och en generell omläggning till lantbruk. Därför är det inte så mycket annat att säga om staden än att den bl.a rymmer ett turistkontor, en tågstation med dagliga förbindelser till bl.a Florens, en vinhandel och en god restaurang, var vi starkt kan rekommendera deras Ravioli med ricotta och spinat.

Dessutom är stadens kännetecken den konstgjorda sjö på vars bredd staden ligger. Det är också här man ofta avhåller marknader och festivaler.

Karta över Londa i Toscana

Klicka på kartan här nedan för att få en översikt över staden, området samt de semesterbostäder och nog utvalda hotell vi tillhandahåller i denna del av Toscana.

 

Semesterbostäder och hotell i Londa

Om du vill uppleva det klassiska Toscana, är Londa ett bra bud. Hos Escapeaway Resor kan du enket hitta de bästa semesterbostäderna i och runt staden. Vi har gjort förarbetet och handplockat charmiga hotell, B&B, semesterlägenheter och villor vilka är ideala till avslappning, utflykter och inte minst - för att uppleva det autentiska, pittoreska Italien. 

Använd sökmotorn överst här på sidan, för att hitta lediga semesterbostäder i Londa. Här har vi samlat alla inkvarteringsmöjigeter under samma ställe. Men du kan också välja att utvidga sökmöjligheterna, genom att klicka i specifik bostadsform, faciliteter, läge osv...

Lokala länkar

Stadens officiella hemsida hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Londa