Resor till Lido di Camaiore

Gyllene sandstränder och nattliv i Toscana

Lido di Camaiore är, som de andra städerna på Versiliakusten, känd för sina härliga sandstränder, och är därför välbesökt på sommaren.

Versiliakusten är känd för sina fashionabla resorts och nattklubbar, som framförallt under sommarmånaderna ger området ett mycket aktiv nattliv. Samtidigt betyder de barnvänliga stränderna och närheten till restauranger och butiker, att städer som Lido di Camaiore är populära bland familjer.

Staden, som befinner sig mellan de två mer berömda städern Forte dei Marmi och Viareggio, är ett bra ställe att spendera sommarsemestern på, om du vill kombinera strandliv med intressanta kulturella upplevelser i Toscanas vackra medeltida städer. 

Karta över Lido di Camaiore

Klicka på kartan nedan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området. Hotell eller semeterlägenhet i Lido di Camaiore?

Det stora urvalet på fler än 1800 handplockade semesterbostäder i Italien, som du hittar här hos Escapeaway, inkluderar många olika villor, hotell och semesterlägenheter i Toscana.

Använd sökmotorn här ovan, för att få en överblick över de semesterbostäder som finns tillgängliga i och runt omkring Lido di Camaiore. Du kan också använda filterfunktionen, om du redan vet vilken typ av bostad du söker.

Ska du på semester tillsammans med många personer, som t.ex. flera generationer eller en stor grupp vänner? Då kan vi varmt rekommendera er att hyra en hel villa i Toscana. I vårt urval hittar du både villor med egen pool, som passar barnfamiljer, och andra villor som är bättre lämpade till vuxna resenärer som prioriterar kvalitet och ett perfekt läge. Du kan också överväga att spendera semestern på en agriturismo i Toscana - ett sätt att komma nära vardagslivet på exempelvis en toscansk vingård.

Har du frågor om de olika bostadstyperna, eller vill ha hjälp med att hitta helt rätt val, är du naturligtvis varmt välkommen att ringa oss - vi sitter redo med en massa tips och goda råd.

Flygplatser och transport

Vill du flyga till Lido di Camaiore, ligger Pisa flygplats närmaste, men inom rimlig räckvidd ligger också Florens flygplats. Dessa flygplatser betjänas av lågprisbolagen Ryanair, easyJet och Vueling, samt ett brett urval traditionella flygbolag, som Airfrance, Lufthansa och KLM, med rutter till stora delar av övriga Europa - däribland Sverige och Danmark. 

Urvalet av flygavgångar till de olika italienska flygplatserna varierar från säsong till säsong, och därför rekommenderar vi att du kontrollerar aktuell information i sökmotorn här på Escapeaway. Här är det dessutom lätt att hitta det bästa priset på de flygavgångar som passar till din semester. 

Det finns goda tågförbindelser från Florens och Pisa till detta område, även om det är ett par kilometer till Lido di Camiores närmsta tågstation. Kör du i egen bil, eller eventuelli hyr en bil på flygplatsen, betyder den närliggande motorvägen A1, samt kutvägen E80, att det är lätt att komma hit, och ta sig runt under semestern. 

Resor till Toscana, beställ en paketresa

Vill du att det ska vara lätt att arrangera en semester till Lido di Camaiore? Beställ en resa till Toscana, som ett samlat paket vilket inkluderar flyg, inkvartering och eventuell hyrbil. En paketresa ger dig extra trygghet, då du täcks av Resegarantifonden och Escapeaways utökade ansvarsförsäkring. 

>> Sök priser på resor till Toscana med Escapeaway

Restauranger och shopping

Utöver huvudattraktionen - den 4 kilometer långa sandstranden - bjuder staden på flera butiker och restauranger med allt från gourmetmat till enklare trattorior och pizzerior.

Utflykter

Är du på semester i Lido di Camaiore, passar det perfekt att kombinera badsemestern med utflykter till spännande städer såsom Lucca och Pisa - eller den lilla och charmiga staden Pietrasanta. Vackra naturområden som De Apuanska Alperna och Le Cinque Terre i södra Ligurien är också ett måste.

Det finns alltså en mängd av möjligheter för att åka iväg på spännande utflykter, om inte hela semestern ska spenderas på stranden. Önskar du att uppleva regionens sevärdheter på turer med en lokal, certifierad gude, erbjuder vår samarbetspartner en värld av intressanta utflykter i Toscana, som du med fördel kan boka online hemifrån. 

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Lido di Camaiore