Resor till Laterina

En bra bas för utflykter

Laterina är en trevlig liten stad, som ligger strålande för utflykter till resten av Toscana, Umbrien och Lazio.

Det har endast gått 500 år sedan den franska filosofen Montaigne utropade osterian i Laterina till att vara den bästa i Italien. Denna restaurang existerar dessvärre inte längre men de flesta gourmander är överens om att man fortfarande äter gott i staden.

Laterina är dessutom värt ett besök på grund av det trevliga lilla torget, och staden ligger även perfekt för utflykter till resten av Toscana men även Umbrien och Lazio.

Några få kilometer från staden passerar den stora motorvägen A1 som förbinder Milano med Rom, och till Florens är det endast 65 km vilket du kör på cirka 45 minuter. Vill du istället ta en tur till Arezzo, dit betydligt färre turister åker, så är det endast 20 km. I laterina finns en tågstation.

Karta över Laterina i Toscana

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder och hotell vi tillhandahåller i denna del av östra Toscana.Hitta logi i Laterina 

Laterina tillhör inte Toscanas mest kända städer, långt ifrån, och du hittar inte heller det största urvalet av semeterbostäder i stan. På In-Itala Resor är vi dock experter på att hitta trevliga hotell, semesterlägenheter, B&B och villor i mindre städer som Laterian - och du hittar dem alla i sökmotorn överst här på sidan.

Är det en fridfull idyll på landet du söker till semestern? Då kan vi också rekommendera dig att överväga en semester på en agriturismo i Toscana.

Lokala länkar

Stadens officiella hemsida hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Laterina