Resor till Lastra a Signa

Spendera semestern i Lastra a Signa i Toscana

Boka hotell eller semesterlägenhet med Escapeaway i området runt Lastra a Signa i Toscana. Bo i dalen väster om Florens, vid foten av berget San Romolo

Lastra a Signa är en stad med cirka 20 000 invånare, och är en del av Florens metropolområde i Toscana. Staden har sedan medeltiden haft stor betydelse på grund av sin strategiska placering, och är framförallt intressant ur ett konstnärligt och kulturellt perspektiv. Den nedre delen av Lastra a Signa utvecklades längs floden Arno, medan den övre delen ligger högt på berget San Romolo, på 286 meters höjd över havet. Den viktigaste kyrkan i området är San Martino a Gangalandi, som ligger i den lilla landsorten med samma namn.

Karta över Lastra a Signa i Toscana

Genom att klicka på kartan här nedan kan du se en översikt över området runt Lastra a Signa i Toscana, samt se vilka semesterlägenheter, hotell och villor vi erbjuder i området. Du kan också se avstånd till olika flygplatser samt städer i Danmark med mera.

Vill du bo på ett hotell, i en semesterlägenhet eller kanske i en villa?

Hos Escapeaway är vi inte rädda för att kalla oss experter på Italien. Vi rår över fler än 1400 semesterbostäder i Italien, och i området runt Lastra a Signa i Toscana hittar du ett stort urval av hotellrum, härliga lägenheter och vackra villor och semesterhus. Använd sökmaskinen på toppen av sidan för att söka efter ditt favoritställe - och glöm inte att du kan använda dig av filtren för att göra din sökning ännu mer precis.

Transport

Flygplatsen som ligger närmast Lastra a Signa är naturligtvis den i Florens, som endast ligger 15 km bort. Från staden kan man iaktta flygtrafiken till och från flygplatsen. Även om det finns en järnvägsstation i själva Lastra a Signa, är det lättast att ta en taxi från flygplatsen, om du inte har hyrt en bil förstås. Önskar du spendera några dagar i Florens, kan vi istället rekommendera att ta tåget, då parkering i staden är svårhittad och dessutom dyr. Har du lust att åka till Toscana i egen bil, är det drygt 1700 km att köra från mellersta Sverige.

Restauranger

På grund av stadens storlek hittar du många utmärkta restauranger i Lastra a Signa. Italienarna äter gärna ute, vilket smittar av sig på de lokala restaurangerna där man lagar mat men enkelthet och italienska smaker som grund. Här står råvarorna i fokus och en god pizza eller pasta levereras med ett leende.

Lokala länkar

Du hittar stadens officiella hemsida här En lista över restauranger i staden hittar du här Turistinformation om storstaden Florens hittar du här

Utflykter och sevärdheter

Med sitt läge är Lastra a Signa en naturlig utgångspunkt för utflykter till Florens, eller för vandringsturer uppe i bergen. Du kan också få ett fint intryck av autentiska Toscana genom en utflykt till den lugna staden Fiesole, som dessutom her dig en otrolig utsikt över Florens pulserande gator och torg. Har du golfklubborna med dig, så kör en tur till golfklubben Ugolino, en av de äldsta i landet. Av de lite mer hemliga tipsen, kan vi inte undvika att rekommendera ett besök i Pistoia som konstigt nog fortfarande är okänt bland tursiter. Det kan vara en befrielse efter ett par dagar med "alla de andra" i Florens. Använd sökfunktionen överst på sidan för att hitta din semesterlägenhet, villa eller ditt hotell. Om du inte hittar något ledigt i själva Lastra a Signa, så hittar du helt säkert något inne i Florens, eller i backarna väster om staden.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Lastra a Signa