Resor till Lamporecchio

Semester i det vackra Montelbano-landskapet i Toscana

Lamporecchio har inte något gammalt centrum, men det ligger många historiskt och kulturellt intressanta städer i närheten. Dessutom är staden omgiven av vacker natur.

Staden ligger på berget Montalbanos västra sluttning, mellan Florens och Pisa i Toscana. Här finns rika möjligheter för att utforska området runt Montalbano, och för att besöka några av stadens sevärdheter, som t.ex. den neoklassiska kyrkan St. Stefano.

Du bor också nära träsket Fuecchio, som är det största av sitt slag i Italien, och som historiskt har varit känt som ett farligt område. Det sägs att det var här Hannibal förlorade ett öga, och nästan alla sina elefanter på marchen mot Rom. Idag lockar träsket många personer som är intresserade av djur och växter, bland annat fågelskådare, som framförallt under våren kan njuta av synen av många sällsynta arter. 

Karta över Lamporecchio

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i staden.

Känt för...

Lamporecchio är bland annat känt för sin traditionella kaka, Brigidinisom är en slags våffla bestående av socker, ägg, mjöl och anislikör. Kakan äter man oftast i samband med diverse festivaler och marknader i Toscana. Kakan sägs vara av gammal tradition som härstammar från Nunnorna från Santa Brigida som var ett svenskt helgon som ofta besökte Toscana.

Under senare år har staden också gjort sig känd för att skapa vackra uppsättningar av torkade blommor vilket är en gammal tradition för denna del av Toscana.Hotell, semeterlägenhet eller villa?

Det stora urvalet på fler än 1800 handplockade semesterbostäder, som du hittar här hos Escapeaway, inkluderar många olika villor, hotell och semesterlägenheter i Toscana.

Använd sökmotorn här ovan, för att få en överblick över de semesterbostäder som finns tillgängliga i och runt omkring Lamporecchio. Du kan också använda filterfunktionen, om du redan vet vilken typ av bostad du söker.

Ska du på semester tillsammans med många personer, som t.ex. flera generationer eller en stor grupp vänner? Då kan vi varmt rekommendera er att hyra en hel villa i Toscana. I vårt urval hittar du både villor med egen pool, som passar barnfamiljer, och andra villor som är bättre lämpade till vuxna resenärer som prioriterar kvalitet och ett perfekt läge.

Har du frågor om de olika bostadstyperna, eller vill ha hjälp med att hitta helt rätt val, är du naturligtvis varmt välkommen att ringa oss - vi sitter redo med en massa tips och goda råd.

Flygplatser och transport

Vill du flyga till Toscana, ligger Florens flygplats närmast Lamporecchio, men flera av Italiens mest nyttjade flygplatser ligger inom räckvidd. Därför kan du normalt flyga hit med en mängd olika flygbolag som easyJet, Ryanair, Vueling och Norwegian. 

Urvalet av flygavgångar till de olika italienska flygplatserna varierar från säsong till säsong, och därför rekommenderar vi att du kontrollerar aktuell information i sökmotorn här på Escapeaway. Här är det dessutom lätt att hitta det bästa priset på de flygavgångar som passar till din semester. 

Du kan ta tåget från Pisa eller Florens till Empoli, och därifrån fortsätta till Lamporecchio med buss. Om du dock vill vara mer fri under semestern, och inte vara beroende av tidtabeller, rekommenderar vi att hyra en bil på Florens flygplats, du kan beställa den redan hemifrån, så vet du att den står och väntar på dig vid ankomst.

Resor till Toscana, beställ en paketresa

Beställ en resa till Toscana, som ett samlat paket vilket inkluderar flyg, inkvartering och eventuell hyrbil. En paketresa ger dig extra trygghet, då du täcks av Resegarantifonden och Escapeaways utökade ansvarsförsäkring. I sökmotorn kan du se alla resor till Toscana, med eller utan flyg.

>> Sök priser på paketresor till Toscana med Escapeaway

Restauranger och inköp

Det finns ett bra urval restauranger i och omkring staden, med allt från restauranger i Michelin-klass, till mindre formella trattorior där du kan utforska de lokala kökets alla härligheter. 

I stadens supermercato kan du hitta det mesta som du kan tänkas behöva på semestern. Vill du har färska råvaror, kan vi också rekommendera att du besöker en lokal marknad, som du självklart inte behöver köra långt för att hitta.

Utflykter

Du kan köra till Pisa, Lucca och Florens på under en timme - tre städer som tillhör regionens mest berömda kulturstäder. Men också en rad mindre städer inom ett kortare avstånd, är också intressanta utflyktsmål, t.ex. Spicchio, Orbignano, San Baronto, Papiano, Porciano och Lampaggio, som är fulla med medeltida stämning, restauranger och butiker.

Du har också en perfekt chans att besöka några av Medici-villorna, som vittnar om att Toscana historiskt sätt har varit ett välmående område.

Önskar du att utforska Toscanas sevärdheter i sällskap med en lokal, certifierad guide, erbjuder vår samarbetspartner många spännande utflykter i Toscana.

Lokala länkar

Stadens och kommunens officiella hemsida hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Lamporecchio