Resor till Lajatico

Bo i sångaren Andrea Bocellis födelsestad

Den lilla staden Lajatico är mest känd för att vara födelsestad för den världsberömde sångaren och tenoren Andrea Boccelli. Staden ligger centralt i Toscana och har ett mysigt litet centrum med några få restauranger, ett par barer och små inköpsmöjligheter. Lajatico ligger fint och utgör en fin utgångspunkt för din semester i Toscana.

På toppen av en kulle

Lajatico ligger 205 meter över havet på toppen av en kulle mitt i det frodiga och välkända toscanska landskap, som kännetecknas av sina böljande kullar och dalar.

Mellan kulturstäder och stranden

Staden ligger i närheten av Volterra och San Gimignano, med ca. 50 km. till Pisa och på överkomligt avstånd till kusten och regionens kända sandstränder, såsom Rosignano Solvay. Staden blev först grundlagd som egentlig stad under 1200-talet runt omkring en borg som tillhörde familjen Pannocchieschi. Staden har haft olika makthavare genom tiderna, intill den under 1800-talet uppnådde kommunal status.

Sångaren Andrea Boccellis födelsestad

Idag är den känd som Andrea Bocellis hemstad och därför kan man också smaka här på Bocelli-familjens vin. Här finns möjlighet för att dricka en kopp kaffe på en av de två kaféerna, inhandla det nödvändigaste samt besöka den lokala slaktaren eller bagaren och även äta något på den lilla familjerestaurangen på torget.

Värt att se i staden: Chiesa di San Leonardo, Palazzo Pretorio, Palazzo Comunale och Torre Civica.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Lajatico

Vad tycker gästerna om i Lajatico?

8,3
Samlade gästomdömen
Baserat på 18 recensioner