Resor till Incisa in Valdarno

Incisa in Valdarno omnämns idag ofta som  Figline e Incisa Valdarno då det är den nordliga av de två småstäder som runt 2014 officiellt blev förenade till en. Den samlade staden har cirka 24.000 invånare och ligger på västsidan av floden Arno som flyter igenom Florens cirka 30 kilometer bort. 

Trots det korta avståndet till Florens som är ett av Italiens mest kända resmål, är Incisa in Valdarno än idag ganska befriad från turism. Staden har cirka 1000 år på nacken, men har inte direkt några kända sevärdheter i jämförelse med den större och mycket mer berömda grannstaden. I gengäld är det idealt att resa till Incisa in Valdarno om du vill ha en lugn bas för en semester i den mest intressanta delen av Toscana

Den äldsta delen av Incisa in Valdarno ligger nere vid bron Ponte Urbano d'Incisa och är mycket charmig med smala gator och hus med fönsterluckor i trä. Här nere, nära floden, hittar du ett litet urval butiker, en kaffebar och ett par restauranger. Lite längre söderut finner du fler butiker, en supermarknad och en tågstation, från vilken du bland annat kan ta tåget till Florens och Arezzo.

I Figline Valdarno, som ligger 3-4 kilometer längre ner längs floden, finns ett ännu större medeltida centrum, där det centrala torget Piazza Marsilio Ficino, ofta används till marknader eller andra kulturella händelser. På en resa till Incisa in Valdarno har du också möjlighet att uppleva traditionella byfester och liknande.

Upplevelser i närheten av Incisa in Valdarno

Går resan till Incisa in Valdarno, har du naturligtvis en perfekt möjlighet att utforska Florens som ligger inom kort avstånd. Denna kulturella skattkammare kan du spendera dagar på att utforska. Utöver de kulturhistoriska sevärdheterna, finns det i denna större grannstad också rik möjlighet för att fördjupa dig i det italienska kökets härligheter på en värld av restauranger. Missa inte att också shoppa allt från lädervaror till modekläder. 

Hyr du en bil, vilket kan rekommenderas på en resa till Incisa in Valdarno, finns det dock också andra spännande utflyktsmål att välja mellan. Du befinner dig i ett område som bjuder på flera pärlor till pittoreska medeltida städer och stämningsfulla vingårdar. 

För dig som är intresserade av historia och kultur, är ett besök på Poggio Valicaia ett måste. Denna medeltida borg bjuder på en fantastisk utsikt över det omgivande landskapet och är en perfekt plats för att fördjupa sig i regionens rika historia. Du kan vandra genom smala gränder och upptäcka historiska byggnader och kyrkor som berättar om byns förflutna.

För vinälskare är ett besök på någon av de närliggande vingårdarna ett måste. Området är känt för sin vinproduktion och du kan ta guidade turer på vingårdar som Castello di Gabbiano och Fattoria di Montemasso, för att bara nämna några. Här kan du smaka på utsökta toscanska viner och lära dig mer om vinframställningens konst. På dina bilturer genom det toskanska landskapet kommer du märka flera vingårdar på vägen. Följ skyltarna och var inte rädd för att göra en avstickare och fråga om det är möjligt att prova gårdens viner.

Slutligen, om du är intresserad av shopping och mode, är The Mall Luxury Outlets ett måste att besöka. Denna outlet ligger endast en kvarts bilfärd från Incisa in Valdarno och här hittar du en rad kända modevarumärken till förmånliga priser. En utmärkt möjlighet att uppdatera garderoben med lite nytt.

Mat och dryck i Incisa in Valdarno

När du besöker Incisa in Valdarno har du goda förutsättningar att smaka på flera av de rätter som gjort Toscanas kök känt världen över. Du bör definitivt prova den berömda bistecca alla fiorentina, en saftig och välkryddad T-benstek som är en stolt del av den toskanska matarvet. Den tillagas ofta över öppen eld och serveras med enkla sidorätter som rostad potatis och grönsaker. Detta är en rätt som speglar regionens kärlek till enkelhet och högkvalitativa ingredienser.

En annan ikonisk toskansk rätt är pappa al pomodoro, en rustik soppa gjord på dagsgammalt bröd, tomater, olivolja och färska örter. Denna hjärtliga och smakrika soppa är en perfekt representation av den italienska matfilosofin som handlar om att minimera matsvinn och dra nytta av varje ingrediens till fullo.

När det gäller drycker är Toscana känt för sina utmärkta viner. Incisa in Valdarno ligger i närheten av det berömda vinområdet Chianti, vilket innebär att du har en fantastisk möjlighet att utforska vingårdar och smaka på några av de bästa toscanska vinerna. Från den röda Chiantin till den eleganta Brunellon, finns det en mångfald av vinsorter som kommer att förhöja dina måltider. 

Så reser du till Incisa in Valdarno från Sverige

Det mest praktiska sättet att resa till Incisa in Valdarno från Sverige är genom flyg. Den närmaste större flygplatsen är Florence Airport, även känd som Peretola Airport (FLR), som ligger cirka 40 kilometer från Incisa in Valdarno. Men även flygplatserna i Pisa och Bologna kan vara goda alternativ. 

När du har landat på Florens flygplats har du några alternativ för att fortsätta din resa till Incisa in Valdarno. Ett praktiskt alternativ är att hyra en bil. Att köra genom den toskanska landsbygden ger dig en möjlighet att uppleva den vackra naturen och stoppa vid intressanta platser längs vägen. Vägarna i området är vanligtvis i bra skick och ger dig en smidig resa.

Ett alternativ är att ta en tågresa från Florens till Incisa in Valdarno. Tåg är vanligtvis pålitliga och ger dig en chans att beundra landskapet medan du reser. Tågstationen i Incisa in Valdarno ligger relativt nära byns centrum och ger dig enkel tillgång till din destination.

Hos oss på Escapeaway hittar du semesterbostäder av olika slag i och nära Incisa in Valdarno. Använd vår smarta sökmotor för att planera din resa precis efter dina önskemål. Du kan välja att endast boka boende via oss, eller kombinera både flyg, boende och eventuell hyrbil i ett samlat paket som täcks av resegaranti.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Incisa in Valdarno