Hotell i Toscana

På Escapeaway försöker vi att ge dig en semesterupplevelse i Toscana som är lite utöver det sedvanliga. Därför har vi rest kors och tvärs över regionen för att hitta de hotell i Toscana som vi anser passar bäst för våra gäster.

Många av våra utvalda hotell i Toscana är dessutom att beteckna som "hideaways". Ett hideaway är ett smultronställe som lever sitt eget liv, oftast lite avsides och oåtkomligt för massturismens långa arm. Och hotellen i Toscana, som vi noga handplockat till vårt program, ska alla leva upp till en rad krav som ställts upp för att få ingå i begreppet hideaway.

Bland annat lägger vi stor vikt vid att hotellet inte har för många rum, att där finns pool och mysiga gemenskapsutrymmen och att det har en äkta, genuin charm. Vi letar också alltid efter hotell med härlig historik, beläget i unik miljö eller hotell som är väl förankrade och delaktiga i orten de ligger i. Kort sagt, för att hotellet ska vara intressant för oss måste det erbjuda något helt extra. Men de viktigaste av alla krav vi ställer är att vi själva vill återkomma till hotellet som gäst.

Lyckligtvis kan du återvända till Toscana om och om igen och på Escapeaway hjälper vi dig att hitta det perfekta hotellet, oberoende av vilken del av området du önskar utforska. Vi rekommenderar att du hittar ett centralt hotell i Toscana, vilket både ger dig avkoppling och placerar dig perfekt för utflykter - antingen på egen hand eller med en grupp.

Ta in Toscana långsamt! Avsätt tid för att låta dig överväldigas av historiens vingsus. Några av dåtidens största konstnärer och tänkare har haft sin tid här och det romerska avtryck på den toskanska landsbygden är en fantastisk historia i sig själva. Sedan finns det mat och vin som sätter den perfekta avslutningen när dagen är över. Allt vi svenskar älskar med Italien hittar du i Toscana.

Det är naturligtvis möjligt att övernatta på vinhotell i Toscana, där man antingen kan njuta av det hårda arbetet på avstånd, eller delta i produktionen, beroende på säsong och årstid. Olika vingårdar öppnar sina portar för övernattande gäster, som en del av verksamheten och det serveras naturligtvis rätter som passar perfekt med den lokala vinproduktionen. Alla våra hotell kan bokas till konkurrenskraftiga priser.

>> Se alla hideaways i Toscana här

Kort information om Toscana

Toscana är nog den mest kända italienska region i Danmark. Vem har väl inte sett de makalösa bilder av böljande vetefält genomskurna av ändlösa rader av cypresser med en vackert gammal bondgård som tronar på toppen av en kullen.

De flesta har också hört talas om regionens fantastiska kulturstäder som renässans staden Florens, Lucca, Siena och Pisa – för att nämna bara några av dem. Särskilt Florens bjuder på ett överflöd av kulturella-, konstnärliga-, och historiska skatter som få städer i världen kan matcha. Huvudattraktioner som det världsberömda konstmuseet Galleria degli Uffizi, renässanskyrkan San Lorenzo och bron Ponte Vecchio över floden Arno går inte att missa om man har semester i Toscana.

Men även de historiskt unika städer som Lucca och Siena bör besökas om man är i de trakterna. Lucca som grundades av etruskerna är berömd för sin stadsmur, för att vara Puccinis födelsestad med en årlig Puccinioperafestival. Siena är en osedvanligt vacker och behaglig by. Du tillbringar lätt en dag här med att flanera i de smala gränderna och insupa den mer än 200 år gamla historian. Även staden Siena rymmer stor skönhet och historisk rikedom som fått Unesco att utnämna stadens centrum till världsarv. Även här kan du lätt spendera en dag med att släntra runt och njuta av atmosfären, inte minst på stadens berömda torg – Piazza del Campo. Torget som för övrigt två gånger per sommar står värd för den legendariska hästkapplöpningen Palio.

Men Toscana är så mycket mer än dessa populära och berömda sevärdheter som varje år besöks och beundras av tusentals turister från hela världen. Toscana är också rik på storslagen natur, en vidunderlig kustlinje och en mängd små okända oaser och ”smultronställen”. De är dessa mindre kända smultronställen vi försöker hitta i Toscana – de vi kallar hideaways. För att du både ska få möjlighet att spendera din semester i lugn och ro men samtidigt ha möjlighet att göra dagsutflykter till alla de kända och populära sevärdheter som du har lust att besöka.

Den toskanska geografi

Förutom den fina och långa kustlinjen är Toscana dominerat av kullar och berg. Under 10% av regionen kan betraktas som ganska platt, och det har gett upphov till några fantastiska byggnader både i dåtid och nutid.

En fjärdedel av Toscana är direkta berg och här kommer du att uppleva den minsta befolkningstäthet, och de vackraste utsikterna. Mest platt är området runt floden Arno som bl.a. löper genom Florens och under den berömda bron Ponte Vecchio på sin väg ut till Det Tyrrenska Havet.

Provinser och städer i Toscana

Toscana är indelat i 10 provinser, varav den södra Grosseto-provinsen är den största, medan Florens provinsen är den folkrikaste, med nästan 1 miljon invånare av regionens totala befolkning på ca. 3,9 miljoner.

Florens är - förutom att vara den största staden i Toscana - även den regionala huvudstaden och naturliga kraftpaket. Florens MÅSTE bara upplevas, men missa inte att besöka andra intressanta städer som Arezzo, Lucca, Montalcino, Pisa, Siena och många fler.

Om du hyr bil i Toscana kan du besöka städerna i större utsträckning - och särskilt områdena mellan dem - i din egen takt. Kanske stanna vid en by och köpa färska råvaror, eller låta sig frestas med läckra rätter och matlagningskonst på områdets restauranger.

Strandhotell i Toscana

För många är det självklart att kombinera de kulturella upplevelser i Toscana med några dagar på stranden. Toscana har en lång och spektakulär kustlinje från Massa i norr till Orbetello i söder - ca. 250 km främst sandstrand utmed det varma Medelhavet, i den del som kallas Tyrrenska Havet.

Vi har valt ut mer än 100 hotell i Toscana som ligger inom 1.500 meter från stranden. Välj t.ex. området runt Livorno och Pisa, som ligger med kort avstånd till upplevelser i städerna, medan du kan pricka in dagar i kalendern då du bara ligger i solstolen med sand mellan tårna.

Så kommer du till Toscana

Från den danska gränsen till Pisa handlar om 1.600 km, så det kan lätt köras i en bra bil och med ett par bra förare. Men ofta är det lika enkelt - och totalt billigare - att boka ett flyg från Köpenhamn eller Oslo till flygplatsen Galileo Galilei i Pisa. Här kan du hyra en billig bil och utforska området med nya ögon utan många timmars Autobahn i bagaget. Det finns cirka en timmes bilresa från Pisa till Florens.

Utvalda hotell i Toscana

Hos Escapeaway är alla hotell i Toscana noga utvalda, och lever upp till en rad krav och standarder som gör dem passande för den svenska semestergästen. Vårt nätverk med över 200 hotell ger dig de rätta valmöjligheterna i förhållande till geografi, kvalitet och service - även under högsäsongen.

Vi är äkta specialister på Italien och är ledande i Skandinavien när det gäller övernattningar. Flera av oss har tillbringat flera år av våra liv runt omkring i Italien och vi har direkt kontakt med alla våra hotell i Toscana.

Andra resmål och hotell i Italien

Om du redan beslutat dig för att du ska resa till Italien men ännu inte bestämt till vilket resmål kan du här läsa om andra resmål i Italien. Här hittar du ett spännande urval av våra hideawayshotell. Vi har bland annat handplockat hotell på Sicilien, Sardinien och på Amalfikusten. Tänk på att du alltid är mer än välkommen att beställa ett skräddarsytt semesterförslag med hotellboende. Klicka på nedan länk och du får ett kostnadsfritt icke bindande semesterförslag.

Umbrien

Umbrien passar som hand i handske när det gäller resor till unika hideaways: för regionen i sig är ett stort hideaway gömt från massturismens horder.

Läs om våra hotell i Umbrien

Sicilien

Sicilien är idealiskt för en bilsemester, en semester nära havet och för en aktiv semester med vandringsskorna på. I stort sätt finns det inget man inte kan göra på denna vackra och historiskt unika ö, det skulle möjligtvis vara en storstadssemester.

Läs om våra hotell på Sicilien

>> Läs mer om hotell

Karta över Toscana

Populära hotell i Toscana

Italien, Toscana, Capraia e Limite
9,0
Fantastiskt
309 omdömen
  • Närmaste flygplats: 25 km
  • Avstånd till centrum: ca. 2.2 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Toscana, San Donato in Collina
9,7
Fantastiskt
113 omdömen
  • Närmaste flygplats: 41 km
  • Avstånd till centrum: ca. 600 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Toscana, Pisa
8,6
Mycket bra
1528 omdömen
  • Närmaste flygplats: 14 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi