Hideaways och boutique-hotell i Toscana

Höga cypresser, olivträd, tallar, vinrankor, ett landskap med böljande kullar och medeltida arkitektur - detta är bara en del av det som kännetecknar Toscana. Renässansen, världskonst, mat och särskilt vin väcker min entusiasm för Toscana. Bilder från Toscana är vackra och Toscana lever upp till den verklighet som visas på bilderna - det är vackert, spännande, uppslukande och inbjudande. Escapeaway är specialister på resor till Toscana, där du bor på handplockade hotell eller semesterbostäder under din resa.

När jag besökte Toscana senast, hade jag en sån tur att hösten var mycket längre än vanligt, och jag fick dra full nytta av det fina vädret och den mycket särpräglade naturen.

Färgexplosioner och vackra landskap

Den toscanska landsbygden är en symfoni av färger. De röda, gröna, gula och grå färgerna är de jag minns bäst, eftersom samspelet mellan jordens gula, nästan röda färg och trädens gröna, är hisnande och sätter sinnena på helspänn.

Landskapet i Toscana varierar naturligtvis från norr till söder, och från öst till väst. Där det vid kusten är mer platt, blir landskapet mer kuperat i inlandet - här ser det ut so på de bilder och vykort många av oss känner igen från Toscana. För mig var det speciellt kullarna och de slingrande småvägarna som var en stor upplevelse, men också de pittoreska städerna som - hur klichéartat det än kan låta – är otroligt orörda, eftersom man alltid har en känsla av att det finns en röd tråd mellan arkitektur och natur. Det är imponerande och vittnar om att detta är ett folk som är medvetna om att de lever i ett vackert landskap som inte förtjänar att bli förstörda av höga monteringsfärdiga byggnader, fabriker och köpcentra.

Toscana lever upp till sitt (goda) rykte

På min resa till Toscana, hade jag nöjet att smaka på min första "Bistecca alla fiorentina". På ett av våra gömställen hade värdarna bjudit in mig på middag och eftersom de både har vinproduktion, produktion av olivolja och leveranser av färskt kött från granngården, var det upplagt för en festmiddag - och så blev det.

Om du älskar mört kött i stora mängder, pizza, pasta, gnocchi, tiramisù, glass - ja, om du älskar god mat och gott vin - då kommer du troligen, precis som jag, drömma dig tillbaka till Toscana varje år sommarsemestern ska planeras. Kom ihåg att toscansk mat alltid ska ackompanjeras av ett gott toscanskt vin, prova gärna de lokala vinerna, och om du någosin skulle ha svårt att välja, så kan det sällan gå fel i Chianti...

Kärlek är ett stort ord, men ...

Jag måste krypa till korset och erkänna att jag är en av många som bara fallit pladask för regionen, och då har jag inte ens nämnt, eller besökt, familjen Medicis Florens, eller städer som Lucca och Siena, som är självklara val för dagsutflykter med bil - skönt att mina kolleger är mer beresta än jag. Turerna genom landskapet gör vindrutorna till ramar med några av de vackraste landskapsbilder som Italien kan erbjuda.

För mig levde verkligheten upp till förväntningrana och Toscana är en plats som jag definitivt kommer att återvända till. Jag slutar här för Toscana kan inte beskrivas på en, 100 eller 1000 sidor ... Toscana måste helt enkelt upplevas. Jag önskar dig en härlig semester i Toscana.

Resor till Toscana med Escapeaway

På Escapeaway är vi specialister på resor till Toscana - inte minst på att välja ut spännande och unika hotell som ryms inom våra snäva ramar för vad som är ett hideaway.

Paketresor till Toscana med prisgaranti

På våra paketresor till Toscana använder vi flyglinjer från Sverige och Danmark till Pisa, Florens, Rom eller Bologna flygplats. De vanligaste flygbolagen som trafikerar dessa flygplatser är SAS, Easyjet, Air Berlin och Norwegian. Din uppgift är att välja den rutt som passar dig, din plånbok och dina semesterplaner bäst.

Vi rekommenderar dig att läsa mer om våra bilrundresor i Toscana, där vi har satt ihop resor med vistelser på två eller flera utvalda Escapeaway. Dessa är valda utifrån våra egna erfarenheter och från våra otaliga resor runt om i regionen och har alla ett centralt läge i förhållande till våra programförslag, vilket innebär att du skall köra minst möjligt i bil. Vi vill att du skall uppleva de många tusentals sevärdheter som Toscana har att erbjuda. Du hittar också bilrundresor som kombinerar vistelser i de två systerregionerna Toscana och Umbrien. OBS, på Escapeaway ger vi prisgaranti på alla paketresor som inkluderar flyg och hotell.

Mer information om resor till Toscana och personlig service

Vi önskar dig en inspirerande och givande stund här på vår hemsida, Escapeaway.se. Behöver du ett bra resetips eller personlig service för att hitta rätt resa till Toscana, eller Italien i allmänhet, så sitter vi redo vid telefonen.

Vill du veta mer om de olika möjligheterna att resa till Toscana med Escapeaway, så hittar du information om prisgaranti på paketresor, flygplatser, flygbolag, biluthyrning, etc. under ”Hur du kan resa”.

Hideaways i Toscana

 • Gästrecensioner 8,7
  Florens
  14 hotell
  I Florens historiska stadskärna finns det tillräckligt med konst och vackra byggnader för att fylla flera semesterresor. Samtidigt kan du se fram emot att utforska ett varierat restaurangliv och spännande butiker. Upplev en av Italiens mest unika städer.
 • Gästrecensioner 8,7
  Radda in Chianti
  3 hotell
  Radda in Chianti är en liten pittoresk vinstad som ligger på en höjd mellan dalarna Pesa och Arbia. Bara placeringen och utsikten över de omkringliggande vinmarkerna är hela resan värd. Dessutom kan du i detta område fördjupa dig i ett spännande ... vindistrikt. Läs mer
 • Bagno a Ripoli
  2 hotell
  Bagno a Ripoli är en liten förort till Florens. Här du nära en av världens vackraste städer, samtidigt som du har fina möjligheter att ta på utflykt till Toscanas pittoreska landskap där många upplevelser väntar dig.
 • Gästrecensioner 9,0
  Lucca
  2 hotell
  Lucca är utan tvekan en av Toscanas vackraste städer. Här kan du bakom de tjocka befästningsmurarna till fots eller på cykel utforska en charmerande stadslabyrint av smala, stenbelagda gator eller kanske se det lite från ovan under en promenad ... på de välbevarade murarna. Läs mer
 • Punta Ala
  2 hotell
  Punta Ala har en högre standard än många andra av Toscanas kuststäder och är platsen för dig som drömmer om en semester med vacker natur som inbjuder till vandrings- och cykelturer samt inte minst en underbar strand för ren avkoppling.
 • Gästrecensioner 9,4
  Sarteano
  2 hotell
  Livet går sin stilla gång i Sarteano, som är en sevärd liten stad i den östra delen av Toscana på gränsen till Umbrien. Staden har massor av den medeltida stämning, man förknippar med de många trevliga småstäder i denna region, som också bjuder ... på vacker natur. Läs mer