Resor till Greve in Chianti

Gastronomi och vin

Greve in Chianti är kanske den mest kända av städerna i Chianti vindistrikt. På stadens torg förstår man snabbt att gastronomi, och då framför allt kött och vin står i högsätet. Kom hit och njut av vällagad rustik mat och robusta viner.

För många står det ett romantiskt och magiskt sken omkring Greve in Chianti. Denna lilla stad lever nog först och främst av att den ligger mitt i Chianti Classico och är en av huvudstäderna i regionens vinproduktion.

Så olik de andra

Greve in Chianti påminner inte om så många andra små toscanska städer. Tvärtemot ligger Greve nere i dalen och stadsbilden präglas av en stor oregelmässig formad plats med pelargångar där man finner restauranger, cafeér och diverse butiker hela vägen runt.

Mitt på platsen står en imponerande staty av Giovanni da Verrazzano som var en adelsman från ett närliggande gods som skrivit in sig i historieböckerna. Han upptäckte nämligen New Yorks hamn på 1500-talet.

Ett rent köttempel

På detta torg ligger många små cafeér, en av Toscanas bästa vinbutiker och en slaktare som är ett rent tempel för kött. Antica Macelleria Falornis produkter säljs världen över för förutom ett kött av högsta klass görs här skinkor, medvurstar, salami och andra charkuterivaror av högsta kvalitet.

Så har det varit sen 1800-talet, och som pricken över i:et finns här numera också vin och ost.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Greve in Chianti

Vad tycker gästerna om i Greve in Chianti?

8,6
Samlade gästomdömen
Baserat på 19 recensioner