Resor till Gaiole in Chianti

Mitt i det pittoreska Chianti, nordöst om Siena, ligger Gaiole in Chianti. Den har ca. 2.300 invånare, ligger i en dal 360 m.ö.h. och hör under Siena-provinsen. Dess historiska centrum är lite mindre än centrum i Castellina in Chianti och Radda in Chianti och det finns endast få matställen.

Området är känt för de världsberömda Chianti-vinerna men utöver oändliga vinmarker finns här åtskilliga medeltidsborgar och fästningar utspredda runt omkring i landskapet, finns här väldigt mycket skog. En av dessa borgar är Castello di Spaltenna, var man kan beundra Pieve di Santa Maria från omkring år 1030, en romansk landsbykyrka med tre skepp, apsis och ett fint klocktorn. Castello di Spaltenna ligger strax utanför byn och fungerar idag som hotell!

I dessa områden görs även Salame di Cinta Senese, dvs en salami gjord av kött från svin av den antika Cinta-rasen från Siena-bergen. Den har en väldigt kraftig smak och mörkröd färg då den väldigt passande är tillsatt rödvin.

Varje år i början av oktober hålls cykelloppet L’Eroica, vars olika rutter går runt i den södra delen av Chianti, i första hand på grusvägar med start och mål i Gaiole in Chianti.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Gaiole in Chianti

Vad tycker gästerna om i Gaiole in Chianti?

8,3
Samlade gästomdömen
Baserat på 6 recensioner