Resor till Forte dei Marmi

Res med Escapeaway till badorten Forte dei Marmi på Toscanas norra kust

En resa till Forte dei Marmi ger dig en härlig sandstrand och ett kort köravstånd till både Cinque Terre, Pisa, Lucca och Florens. Det bästa av Italien.

För många behöver Forte dei Marmi, som i årtionden varit hemstad för en koloni bildkonstnärer, inte någon närmre introduktion. Långt innan våra dagar har konstnärer och välmående kommit ner hit til staden för att njuta av badstranden och de likasinnades sällskap. För att bara ge några exempel så har författaren Thomas Mann hållit till här i längre perioder, och familjen Siemens hade en lång tid en stor sommarboning här (som dock i förhållande till deras vanliga standard var "liten"). Belgiens tidigare drottning Paola är dessutom född i staden, där den kända tenoren Andrea Bocelli bor fast, och där Giorgio Armani också har en villa - så nu är scenen liksom satt.

Idag hittar du därför många exklusiva butiker, hotell och restauranger i Forte dei Marmi, som utan konkurrens är den dyraste badorten i Toscana. Det bor knappt 8000 invånare här, men under sommarmånaderna tredubblas antalet när turister från Italien och utlandet (ca 50 % av var) flockas till den fina badstranden och de läckra faciliteterna som präglar Forte dei Marmi.

Karta över Forte dei Marmi i Toscana

Staden är "inklämd" mellan det Tyrrenska havet och motorvägen E80, och är inte mer än 2 km bred. Genom att klicka på kartan över Forte dei Marmi här nedan får du tillgång till mer information om området, och du kan också se var våra olika semesterlägenheter, hotell och villor ligger. Du hittar också avstånd till olika sevärdheter, andra städer i närheten, samt till olika städer i Skandinaven.

 


Hotell eller semesterlägenhet i Forte dei Marmi

Hos Escapeaway är vi experter på hela Italien, men på ingen plats i landet har vi ett större utbud av handplockade semesterbostäder, semesterhus och läckra hotell, som i Toscana. Du kan därför alltid hitta en bra plats att bo på, antingen i, eller i närheten av, Forte dei Marmi. Även om området är lite dyrare än andra delar av Toscana, så får du också en mycket hög standard, och inte minst kort avstånd till både flygplats, berg, strand och vackra kulturstäder.

Transport

Forte dei Marmi ligger som nämnt inklämd mellan motorvägen E80 som följer kusten från Rom över den Italienska rivieran till gränsen till Frankrike (också kallad A12 eller Autostrada Azzurra). Det är endast 30 minuters biltur till flygplatsen i Pisa, vilket gör det naturligt att flyga härtill, och sedan hyra en bil på flygplatsen. Det är enkelt och för det mesta också relativt billigt. Forte dei Marmi har också en järnvägsstation i eget namn, som dock ligger i staden Querceta, över på andra sidan motorvägen.

Restauranger och shopping

Det finns ett stort urval av läckra restauranger i Forte dei Marmi, och de ligger rätt tätt i området mellan Piazza Garibaldi och Piazza Marconi. Här hittar man också massor av designbutiker, med namn som Louis Vuitton, Gucci och Michael Kors på fasaden. Det finns naturligtvis också en rad restauranger och caféer på promenaden längs stranden, som är dominerad av små exklusiva strandklubbar, där man mot betalning kan nyttja sig av solstolar och badfaciliteter.

Utflykter och sevärdheter

Vill du på utflykt från Forte dei Marmi, är det värt att överväga en tur till närliggande Viareggio (15 km), vackra Lucca (35 km), legendariska Pisa (38 km) eller natursköna Cinque Terre (75 km). Är du beredd att stiga upp tidigt, går det också att klara en dagstur till storstaden Florens (110 km), eventuellt med snabbtåget från Pisa. Du kan läsa mer om Forte dei Marmi här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Forte dei Marmi