Resor till Forcoli

Forcoli ligger omkring en halvtimmes körning från Pisa som har ett av världens kanske mest berömda kännetecken; Det lutande tornet Torre pendente di Pisa. I Forcoli kan man inte skryta med sådana berömda sevärdheter. Matälskare vet emellertid att denna lilla medeltidsstad med omkring 1 800 invånare  ligger i ett område som är känt för den eftertraktade vita tryffeln.

Här befinner du dig i en region känd för gastronomi av hög klass och Forcoli utgör inget undantag. Det är just därför som du till och med i denna förhållandevis lilla stad hittar åtskilliga bra matställen. Här finns även välsorterade supermarkets om du behöver handla dagligvaror under din semester. Staden står dessutom regelbundet värd för festivaler och marknader under vilka du kan stifta närmare bekantskap med tryffel och andra lokala delikatesser. Dessa delikatesser inkluderar naturligtvis även viner och inte minst olivolja som pressas av oliverna från områdets många olivlundar.

Boka en resa till Forcoli om du vill uppleva det äkta Toscana. I denna fridfulla lilla stad slipper du massturismen men har samtidigt en rad av av regionens största attraktioner inom din räckvidd. Du kan till exempel nästan inte resa hit utan att också besöka Pisa. Utöver det berömda lutande tornet så kan du också tillbringa en hel dag på att utforska stadens övriga kända byggnadsverk, cafélivet och shoppingmöjligheterna. Du kan dessutom besöka såväl Lucca, Siena och Florens på dagsutflykter.

Essensen av Toscana

Reser du till Forcoli på sommaren så är kustens kilometerlånga sandstränder också mycket lockande. Det tar bara omkring en halvtimme att ta sig dit ut med bil om du känner för ett dopp i havet. Det går bussar genom staden men om du vill ha ut det mesta möjliga av din resa till Forcoli så är det en fördel att ha tillgång till bil. Inte enbart för dagsutflykter utan även för att lätt ta dig runt i närområdet. Här ligger många charmiga byar och småstäder som kanske inte står omnämnda i guideböckerna men som ändå utgör en stor del av själva essensen av Toscana.

Forcoli är därför det perfekta valet om du vill ha friheten att välja mellan sightseeing, strandliv och fridfullt småstadsliv. med Escapeaway kan du använda den intelligenta sökmotorn för att snabbt och säkert boka en resa till Forcoli. I sökmotorn hittar du snabbt billiga flygbiljetter med reguljärflyg som du kan sätta samman med utvalda hotell i och omkring staden och kanske boka en hyrbil på samma gång - allt sätts samman till en paketresa som är säkrad av resegaranti.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Forcoli