Resor till Follonica

En lokal favorit för badsemestern i Toscana

Follonica ligger några få kilometer söder om Piombino, längs den toscanska kusten. Härifrån njuter du av utsikten över havsbukten samt ön Elba.

Detta är en stad, som nog är lika okänd i utlandet som den är känd i Toscana. Follonica är en av toscanarnas (och många andra italienares) populära favorit-badort, med massor av underhållning, restauranger, butiker och caféer. Det är dock förvånansvärt lite utländska turister som söker sig så här långt söderut i Toscana på sin badsemester.

Det ska du dock överväga att göra då stränderna här nere är breda och fulla av sand, och så har det sin charm att vara omgiven av italienare istället för skandinaver och tyskar när man nu är i Italien...

I Follonica finns en tågstation, varifrån du kan ta dig upp och ner längs kusten.

Karta över Follonica

Klicka på kartan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller här och på andra resmål i Toscana.Semesterbostäder i Follonica och resten av Toscana

Det stora urvalet på fler än 1800 handplockade semesterbostäder i Italien, som du hittar här hos Escapeaway, inkluderar många olika villor, hotell och semesterlägenheter i Toscana.

Använd sökmotorn här ovan, för att få en överblick över de semesterbostäder som finns tillgängliga i och runt omkring Follonica. Du kan också använda filterfunktionen, om du redan vet vilken typ av bostad du söker.

Ska du på semester tillsammans med många personer, som t.ex. flera generationer eller en stor grupp vänner? Då kan vi varmt rekommendera er att hyra en hel villa i Toscana. I vårt urval hittar du både villor med egen pool, som passar barnfamiljer, och andra villor som är bättre lämpade till vuxna resenärer som prioriterar kvalitet och ett perfekt läge. Du kan också överväga att spendera semestern på en agriturismo i Toscana - ett sätt att komma nära vardagslivet på exempelvis en toscansk vingård.

Har du frågor om de olika bostadstyperna, eller vill ha hjälp med att hitta helt rätt val, är du naturligtvis varmt välkommen att ringa oss - vi sitter redo med en massa tips och goda råd.

Flygplatser och transport

Vill du flyga till Toscana, ligger Pisa flygplats närmast Follonica. Lite längre bort ligger även Florens flygplats. Dessa flygplatser betjänas av lågprisbolag som Ryanair, easyJet och Vueling, samt ett brett urval traditionella flygbolag, som Airfrance, Lufthansa och KLM, med rutter till stora delar av övriga Europa - däribland Sverige och Danmark. 

Urvalet av flygavgångar till de olika italienska flygplatserna varierar från säsong till säsong, och därför rekommenderar vi att du kontrollerar aktuell information i sökmotorn här på Escapeaway. Här är det dessutom lätt att hitta det bästa priset på de flygavgångar som passar till din semester. 

Det finns goda tågförbindelser till Follonica från bland annat Pisa, Florens och Rom

Restauranger och inköp

Det finns en mängd restauranger i Follonica, både nere längs havet och upp i staden. Dessutom finns det butiker och supermarknader som nog räcker till de flestas behov under semestern. Annars finns det rik möjlighet för att shoppa, och inte minst att fördjupa sig i den lokala gastronomin, på utflykter i regionen. 

Utflykter

De härliga, breda sandstränderna bjuder in till en avslappnande semester i solen. Här finns dock också goda aktivitetsmöjliheter både i vattnet och upp på land i backarna, där du kan vandra, cykla eller rida. Är stranden inte tillräcklig, väntar en massa kul på stadens badland, Aqcua Village Follonica.

Du behöver inte köra långt för att hitta exempel på Toscanas idylliska medeltidsstäder. Åk till exempel till Massa Marittima, som har många vackra monument, kyrkor och palats, vilka alla vittnar om stadens långa historia. Eller besök fästningsstaden Roccatederighi som ligger lite längre bort, och som på många sätt är essensen av det gamla Toscana. Till dagsutflykter rekommenderar vi också Siena och San Gimignano, vilka tillhör regionens absoluta höjdpunkter.

Lokala länkar

Stadens officiella hemsida hittar du här (på italienska)

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Andra länkar

Hotell i Follonica

Vad tycker gästerna om i Follonica?

8,0
Samlade gästomdömen
Baserat på 7 recensioner