Flygplatser i Toscana

Flygplatser i Toscana

Hitta information om flygplatserna i Toscana. Om du ska på semester till Toscana, kan du här läsa om de olika flygplatserna, samt få reda på vilka flygbolag som reser till denna del av Italien.

I Toscana ligger två internationella flygplatser, nämligen Pisa och Florens, men många väljer också att flyga till flygplatser i Rom, Bologna och Milano när deras resmål är Toscana. Ska du på semester till Toscana och flyga till Italien, kan du här läsa en kort beskrivning av de olika flygplatserna i Toscana, samt hitta nyttig information inför din resa, exempelvis om bilhyra på flygplatserna.

De tre mest nyttjade flygplatserna när du ska flyga till Toscana

Roms flygplatser (Lazio)

Det finns två internationella flygplatser i Rom; Ciampino flygplats som ligger i den sydöstra delen av staden, samt Fiumicino Leonardo da Vinci flygplats, som ligger endast 30 km väster om Rom. Båda flygplatser tar dagligen emot flyg från Sverige och Danmark, men det är endast Ryanair som flyger till Ciampino, bland annat från Göteborg (Landvetter) och Billund i Danmark. Däremot finns det många flygbolag som dagligen flyger till Fiumicino Leonardo da Vinci, bland annat SAS, Norwegian, och Easyjet. Ska du på semester i Toscana och vill flyga till Rom, är Fiumincino att rekommendera då den ligger direkt vid motorvägen. Från Rom till den södra delen av Toscana är det ca. 2 till 3 timmars bilfärd beroende på aktuella trafikförhållanden.

>> Information om Fiumicino Leonardo da Vinci flygplats
>> Information om Ciampino flygplats

Pisa flygplats (Toscana)

Pisa flygplats ligger nära kusten i den nordvästra delen av Toscana. Från flygplatsen är det endast några få kilometer till centrum av Pisa. Norweigian flyger direkt till Pisa från Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn under sommarmånaderna, medan Ryanair flyger direkt till Pisa från Stockholm Skavsta samt Billund i Danmark. Pisa flygplats har koden PSA och heter officiellt Galileo Galilei International Airport

>> Information om Pisa flygplats

Florens flygplats (Toscana)

Florens flygplats har koden FLR och heter officiellt Amerigo Vespucci Airport. Det har länge varit lite besvärligt att flyga direkt till Florens flygplats från Sverige och Danmark, men det sista året har lågprisbolaget Vueling öppnat en direktlinje mellan Köpenhamn till Florens med tre avgångar varje vecka mellan april och oktober. Är du öppen för att flyga med mellanlandningar flyger bland annat Lufthansa och Swiss Airlines från Stockholm till Florens, med stopp i Tyskland respektive Schweiz. Flygplatsen i Florens ligger ca 5 kilometer från stadens centrum, och kan direkt nås via motorväg.

>> Information om Florens flygplats

Bologna flygplats (Emilia-Romagna)

Bologna flygplats ligger i regionen Emilia-Romagna och cirka 1 timmes bilfärd från Florens i Toscana (beroende på rådande trafikförhållanden). Du kan också välja att ta snabbtåget (Le Frecce) till Florens, då tar turen cirka 45 minuter. Från Stockholm flyger SAS dagligen till Bologna, med mellanlandning i Köpenhamn. Även Ryanair flyger till Bologna från Köpenhamn. 

>> Information om Bologna flygplats

Milanos flygplatser (Lombardiet)

Frågar du Ryanair så finns det tre flygplatser i Milano, frågar du mig finns det endast två. Ryanair flyger nämligen till flygplatsen i Bergamo 100 km från Milano (men kallar flygplatsen för Milano Bergamo) från Stockholm Skavsta i Sverige samt Billund och Köpenhamn i Danmark. Ska du på semester i norra delen av Toscana kan du överväga att flyga till Milanos två flygplatser, Malpensa och Linate. SAS flyger till båda flygplatser från Stockholm, ibland med mellanlandning i Köpenhamn, medan Norwegian och Easyjet endast flyger till Malpensa (Easyjet endast från Köpenhamn). Från Malpensa kan du ta tåget Malpensa Express direkt till Milanos centralstation och därifrån ta dig vidare till Toscana. Linate ligger cirka 25 minuters taxifärd från Milanos centralstation.

>> Information om Bergamo flygplats
>> Information om Linate flygplats
>> Information om Malpensa flygplats

Flyg till Toscana

Det finns många direkta flyg till Italien från Sverige och Danmark, av vilka många passar utmärkt om du ska på semester i Toscana. Urvalet av flygrutter är störst från Köpenhamns flygplats Kastrup, men du hittar också flygbolag som flyger direkt från Stockholm, Göteborg, Malmö och Danmarks mindre flygplatser Billund och Aalborg. De främsta flygbolag som flyger till Toscana är SAS, Norwegian, Ryanair, easyJet och Vueling, men du kan också hitta förbindelser med bolag som Alitalia, Lufthansa, KLM och Air France.

Information om flygrutter till övriga Italien

Vi har samlat en lista med uppdaerad information om de bästa flygrutterna från flygplatserna i Sverige och Danmark till alla flygplatser i Italien. Här kan du också läsa om i vilka perioder de olika bolagen flyger, och till vilken flygplats.

>> Du hittar alla flygrutter och flygtider till Italien här

Biluthyrning på Toscanas flygplatser

De flesta som flyger till Toscanas flygplatser önskar också att hyra en bil, vilket är ett optimalt sätt att uppleva Toscana på. Hos Escapeaway har vi stor erfarenhet då det kommer till uthyrning av bilar i Toscana och tillsammans med det välrenommerade hyrbilsföretaget Maggiore har vi ordnat rabatter på hyrbilar i alla Toscanas flygplatser. Du hittar ett stort urval vilar, allt från Minis till stora MPV-bussar. Läs mer om billig bilhyra i Toscanas flygplatser via nedanstående länk, och observera att om du hyr bil genom get2know.it så är priserna alltid inklusive lagstadgade försäkringar och fria kilometrar, om inte annat anges.

>> Se priser på billig bilhyra i Toscana här

Information om semester i Toscana

Vi försöker alltid att uppdatera ovanstående information, men vill trots det reservera oss för eventuella fel och ändringar, då flygbolag och flygplatser inte alltid informerar om de senaste ändringarna. Du är alltid välkommen att kontakta oss för ytterligare information om din semester till Toscana, eller till andra regioner i Italien.

>> Läs mer om resor till Toscana här