Weekendresor till Florens

 

Florens. Renässansens vagga och Toscanas huvudstad. Staden där mästare som Michelangelo och Donatello skapade sina vackraste verk. Staden som bjuder på palats och konstmuseum, mysiga gator och vackra trädgårdar, delikatessbutiker och gelaterior. I Florens finns verkligen allt du söker efter när du vill uppleva Italien. Det är en plats du troligen kommer att förälskas i, från första sekund, och som du kommer att vilja återvända till, om och om igen. Välkommen att åka på en weekendresa till Florens med Escapeaway Resor.

 

Kultur och historia så det räcker och blir över

 

Få andra städer i världen har så mycket kultur och historia inklämd på en så liten yta, som Florens. Här kan du ta utgångspunkt från Piazza del Duomo där den stora Cattedrale di Santa Maria del Fiore imponerar på de flesta. Domkyrkans kupol är ritad av Brunelleschi, en av stadens underbarn. Från domkyrkans torg kan du bege dig åt alla riktningar, det gäller bara att välja vilken upplevelse du vill vara med om härnäst.

 

Bege dig till Uffizierna (Galleria degli Uffizi) om du är konstintresserad och vill uppleva verk som Primavera av Botticelli eller Medusa av Caravaggio. Promenera över Ponte Vecchio och upplev alla guldsmeder som kantar brons sidor. Ta dig till Palazzo Medici och få en inblick i hur familjen som satte Florens på kartan levde – slottet är numera ett museum och här kan du uppleva ännu mer konst av Raphael och Caravaggio. Bakom palatset breder den stora trädgården, Giardino di Boboli ut sig som ett lapptäcke och lockar med amfiteatrar och vackra utsikter över staden och det toscanska landskapet.

 

Njut av La Bella Vita i Florens mindre turistiga kvarter

 

Staden är dock mycket mer än ett öppet museum. Till Florens kan du också åka på en weekendresa, om du bara vill njuta av härliga miljöer, kaffe på uteserveringar, god mat och inspirerande shopping. Staden delas i två delar av floden Arno, och i grova drag, kan man också säga att Arno också delar in staden i en mer och en mindre turistig del.

 

Ta dig över floden och upplev en lugnare del, där torg som Piazza della Passera och Piazza Santo Spirito lockar. Ta dig längre in bland de gamla husen och strosa på gator dit inga andra turister kommer. Slå dig ner på en lokal trattoria och njut av den mat som kocken rekommenderar för dagen. Prata med lokalinvånarna och få ovärderliga tips om upplevelser. Shoppa i vintagebutiker och smaka på delikatesser. Möjligheterna är oändliga.

 

Boka din weekendresa till Florens med flyg och hotell inkluderade

 

På Escapeaway har vi förenklat hela processen med att boka en weekendresa till Florens. Vi är experter på att sätta ihop fördelaktiga paket, till nätets lägsta priser, där både flyg och hotell är inkluderade – och vill du, kan du även lägga till en hyrbil i paketet och på så vis också uppleva det toskanska landskapet som omger staden. Våra hideaways ligger centralt i Florens, och våra resor sker med reguljärflyg, vilket ger största möjliga flexibilitet vad gäller avresedatum och reslängd. Du kan utgå från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Använd sökmotorn här på sidan, för att sätta ihop din kommande weekendresa till Florens, och anpassa den precis efter dina egna önskemål. Buon Viaggio!

 

>> Läs också om weekendresor till Rom här
>> Läs mer om billiga paketresor till Italien här

>> Läs mer om weekendresor

Karta över Florens

Populära hotell i Florens

Italien, Toscana, Florens
8,2
Mycket bra
1262 omdömen
  • Närmaste flygplats: 11 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
Italien, Toscana, Florens
9,2
Fantastiskt
1405 omdömen
  • Närmaste flygplats: 15 km
  • Avstånd till centrum: ca. 0 m
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Toscana, Florens
9,3
Fantastiskt
414 omdömen
  • Närmaste flygplats: 12 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Parkering / Garage