Semesterlägenheter i Florens

Åk med Escapeaway till förförande Florens och bo i semesterlägenhet i centrum - med närhet till allt

Florens har en helt enastående position bland alla Italiens kulturstäder - alla Europas också för den delen. Den är extremt välbevarad, imponerande och underhållande, och samtidigt en välfungerande storstad med alla moderna bekvämligheter. Bo på ett hotell eller semesterlägenhet i centrum och utforska staden inifrån från din egen dörr.

Som en internationell maktmetropol är Florens dagar räknande, och kommer förmodligen aldrig tillbaka igen, men historia och kultur kan inte tas ifrån Toscanas största stad, här vid bredden av floden Arno. I forna tider var Florens befolkning på andra plats efter Paris, och det var härifrån den italienska kulturen och ekonomi spred sig och gav Italien en ny guldålder.

Florens finansfurstar lockade de största tänkare och konstnärer i landet och från de flesta av södra och centrala Europa, och det har bidragit till att ge Florens en otrolig förmögenhet i form av oersättliga konstverk och byggnader som endast de allra rikaste städerna i världen kan matcha. Som kuriosa kan också nämnas att Florens i för en kort tid var huvudstad i Konungariket Italiens tidiga dagar - från 1964 och fem år fram.

Hyr en semesterlägenhet mitt i världens största museum

Staden Florens kan med rätta betraktas som ett stort friluftsmuseum pga. de enormt många vackra byggnader som ger upplevelser för flera besök. Vi nämner Ponte Vecchio, Palazzo Vecchio, Piazza della Signoria, Uffizierna, kyrkorna Santa Maria Novella och Santa Croce, Palazzo Pitti med sina utställningar, domkyrkan med Brunelleschis kupol och Giottos klocktorn.

Hos Escapeaway finner du ett antal semesterlägenheter mitt i Florens historiska centrum, vilket är nästan ett museum i sig själv. Oavsett om du vill ha plats för hela familjen eller en liten - men fin - utgångspunkt för ett par på kulturell resa kan vi hjälpa dig med precis rätt boende.

Planerar du att tillbringa flera dagar i Florens kan vi rekommendera att lägga dem i början eller slutet av din resa ifall du är på rundresa, då du undviker att behöva bry dig om din bil. Det är svårt att köra och parkera i Florens så ankom helst med offentlig transport, framför allt om du bokat en lägenhet i centrum. När du vill utforska andra delar av Toscana kan du hyra en bil på väg ut ur staden.

Snabbtur till metropolerna

Du skulle inte omedelbart tro det, men det är faktiskt möjligt att ta en snabbtur till antingen Milano eller Rom om du vill kombinera din resa med mer storstad. Från Florens går det snabbtåg med 300 km/h mot både norr och söder, vilket innebär omkring 1,5 timmars resa till båda städerna. På så vis placerar sig Florens väl i förhållande till en enkel tillgång till "resten av världen."

Fråga oss om en semesterlägenhet nära en av Florens två järnvägsstationer varifrån du kan ta regionaltåg till städer som Pisa, Arezzo och Livorno.

Fotboll i Florens

Stadens stolthet är Fiorentina som dessutom haft en stor svensk spelare som närmast blivit en ikon för klubben och staden, nämligen Kurt Hamrin. Klubben spelar sina hemmamatcher i Serie A på Stadio Artemio Franchi med kapacitet för nästan 50.000 åskådare. Är du intresserad av fotboll och du är i Florens på en matchdag så upplev en match på stadion. Fotbollsbiljetter i Italien är inte så dyrt som i exempelvis England, och är i allmänhet inte svårt att få tag på.

Är ett besök på stadion en del av din resplan, låt oss hjälpa till att hitta en lägenhet i närheten. Placeringen är strax öster om den historiska stadskärnan, så det är fortfarande en bra utgångspunkt för att besöka staden.

>> Läs även om semesterbostäder i Florens här
>> Läs mer om  semesterlägenheter i Toscana här

Ytterligare information om Florens

Florens grundlades av romarna under första århundradet före Kristus. På grund av sin ålder har Florens genomlevt många historiska perioder och epoker, vilket har bidragit till att forma staden. Ett möte med staden och dess historiska byggnader kan vara en intensiv upplevelse för den historieintresserade turisten. Florens ger den besökande turisten möjlighet att dyka ner i historien som avslöjas av varje byggnad och gata du besöker. En tur runt i staden känns som en resa genom flera århundraden, och bor du i en av våra noga utvalda semesterlägenheter i Florens har du allt rakt utanför din dörr.

Under loppet av 1400- och 1500-talet blev Florens en självständig stat och under denna period styrdes staden av familjen Medici. Det var en strålande tid för staden när det gäller konst och kultur i största allmänhet. I mitten av 1860-talet gick Toscana och Florens från att ha varit självständiga stater till att bli en del av det italienska kungadömet. Därefter från 1865 till 1871 fungerade Florens som huvudstad för kungadömet. Därmed har staden genomgått många förändringar i sin egen historia och har påverkats av de olika historiska perioderna.

Det finns många olika transportmöjligheter i Florens, vilket gör det lätt att förflytta sig från en punkt i staden till en annan. Bland dessa transportmöjligheter kan bussnätet framhävas och rekommenderas. Man kan köpa bussbiljetter på många ställen i Florens och det är ett lätt och billigt sätt att se staden på. Genom att åka buss får man samtidigt en inblick i lokalbefolkningens vardag. Den lite mer bekväme turisten som föredrar att bli transporterad i taxi framför buss måste vara uppmärksam på priserna. Att åka taxi i Florens kan vara ett dyrt nöje beroende på vilken tid på dagen du åker och hur mycket bagage du har med dig.

>> Läs mer om semesterlägenhet

Karta över Florens