Semesterbostad i Florens

Boka din semesterbostad i fantastiska, förförande Florens

Florens är den pulserande och kulturellt överdådiga huvudstaden i regionen Toscana, och staden är fylld med några av världens största konst- och arkitekturskatter. Om du är på jakt efter europeisk medeltida kultur, storslagen arkitektur och en historia som sträcker sig långt tillbaka, så är en semester i Florens ett måste!

Vad ska du se under din vistelse i Florens?

Museerna i staden är en sann guldgruva för renässansälskaren, från Uffiziernas samling av över tusen konstverk till Bargellos storslagna samling av skulpturer. men det är inte bara FLorens många museer som är fulla av mästerverk - de många kyrkorna i staden kan också stoltsera med sina egna imponerande samlingar av stor konst från några av historiens största konstnärer som Boccaccio, Dante, Giotto, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Botticelli och Brunelleschi.

Runt varje hörn i Florens finns något nytt att uppleva, och det mesta av detta är gratis. Besök till exempel Florens gamla bro, Ponte Vecchio, en imponerande konstruktion som sträcker sig över Arno-floden med spännande byggnader och butiker längs sidorna. Eller ta en tur upp till Piazzale Michelangelo och njut av den kanske bästa utsikten över staden.

Alla våra semesterboenden i Florens är centralt belägna, med lätt tillgång till alla stadens fantastiska sevärdheter. Faktiskt vill vi påstå, att själva semesterbostaden är en del av attraktionen, med dess placering i hjärtat av Florens.

Glöm inte att spendera lite av din semester i Florens, med att bara vara. Du hittar bland annat några av Italiens bästa butiker här, och en lång rad av små torg och marknader där du kan handla lokala råvaror som du kan tillaga i din lägenhet, eller ta med hem till Sverige.

Upplevelsen av Florens är dock inte komplett utan - minst - ett glas vin tillsammans med några välsmakande italienska rätter. Florens har naturligtvis en lång rad restauranger, barer och nattklubbar, som kan underhålla dig långt in till morgontimmarna. Du hittar naturligtvis också lugnare ställen, där du kan insupa atmosfären tillsammans med lokalbefolkningen medan du smakar på de lokala druvorna och tittar på solen som går ner bakom takåsarna.

Semesterbostäder utanför Florens

Florens är huvudstad i fantastiska Toscana, som erbjuder ett otroligt utbud av intressanta upplevelser, oavsett om du vill titta på lutande byggnader i Pisa, eller ta en tur till stranden - här finns allt. Har du fått nog av storstaden, så hyr en bil och åk på utflykt i landskapet som mest består av kullar och berg, bakom varje kurva står en ny upplevelse och väntar på dig: här visar naturen sig från sin mest inspirerande sida, från de branta klipporna i bergskedjan Apenninerna, till de frodiga markerna omkring floden Arno.

Den strategiska placeringen vid floden har bidragit till Florens rikedom, då transport av varor, import av matvaror och direkt tillgång till dricksvatten har varit viktiga element för att skapa den storslagna medeltida stad som Florens kom att bli. Under sin storhetstid var Florens en av världens största städer - i storlek endast överträffad av Paris.

Från Florens till kusten och badstränderna i väst, vid Livorno, är det cirka 90 km. Mot andra hållet, till exempel till Rimini i öst, är det cirka 150 km - men den turen går genom Apenninerna på små slingrande vägar, så avsätt tillräckligt med tid om du tar denna väg - det kan ta upp emot 3 timmar.

Resan till Florens

Under vissa perioder går det direktflyg från Sverige och Danmark till Florens internationella flygplats, som ligger precis utanför staden. Men det är också möjligt att flyga till Pisa, Milano, Bologna och Rom, och sedan ta tåget eller hyra en hyrbil därifrån. Från Rom är det exempelvis ca 1,5 timmes biltur till Florens, från Milano tar snabbtåget lika lång tid.

Från Florens flygplats kan du komma in till staden antingen med buss eller taxi, men från och med sedan 2017 är det också möjligt att ta en spårvagn från flygplatsen till centrum.

På semester till Florens med Escapeaway

Hos Escapeaway är vi specialister på Italien, och Toscana i synnerhet. Oavsett om du vill bo på hotell eller i semesterlägenhet, på ett kortare eller längre uppehåll, hjälper vi dig att hitta precis rätt semesterbostad i Florens. Kontakta oss om du vill ha hjälp med att skräddarsy din resa till Florens och Toscana, och låt oss hjälpa dig med tips och idéer om saker att se som är viktiga för just dig.

>> Läs även om semesterlägenheter i Florens
>> Läs om semesterbostäder i Toscana här

>> Läs mer om semesterbostäder

Karta över Florens

Populära hotell i Florens

Italien, Toscana, Florens
  • Närmaste flygplats: 16 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
Italien, Toscana, Florens
  • Närmaste flygplats: 14 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
Italien, Toscana, Florens
  • Närmaste flygplats: 14 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang