Hotell i Florens

Boka ett unikt och utvalt hotell i Florens

När du besöker Florens första gången kommer du att bli överväldigad av den mängd kulturupplevelser - de flesta helt gratis - som dominerar staden. Florens hotell ligger oftast centralt så du har möjlighet att gå direkt från lobbyn och ut i denna hisnande staden - ett monument över den italienska renässansen.

Florens är huvudstad i regionen Toscana och det bor ca. 400.000 invånare i själva staden, medan stor-Florens räknar upp till 1,5 miljoner. Staden är mycket välbevarad och har överlevt olika imperier, världskrig, etc. En övergång på 1800-talet var att man huvudstad för hela det italienska riket.

Florens museer, palats och kyrkor rymmer några av de största konstskatter i världen. De mest populära och viktiga platser i Florens inkluderar katedralen, Uffizierna, Bargello och Accademia. Kyrkorna i Santa Maria Novella och Santa Croce är veritabla konstgallerier, och San Lorenzo är nästan en magnifik levande utställning av Michelangelos fantastiska arkitektoniska geni.

På hotell i Florens centrum

Bokar du hotell i Florens via Escapeaway får du logi i centrum med direkt tillgång till många sevärdheter som man kan besöka på egen hand eller med guidade turer. Du kommer att ha möjlighet att ta en promenad i några av de äldsta gatorna i staden tills du når floden Arno, och korsar den ikoniska bron Ponte Vecchio ("gamla bron") över till det något nyare område i Florens, Oltrarno med skön folklig stämning.

Var noga med att avsätta tid för att titta på den rika och varierade konstsamlingen i Palazzo Pitti. När du tröttnat på museer och monument, ta några timmar utomhus. Du kan till exempel "klättra" uppför kullen till kyrkan San Miniato al Monte och uppleva en förtrollande utsikt över Florens.

Hos Escapeaway är vi experter på hotellvistelser i hela Italien, men Toscana och Florens ligger närmast hjärtat och vi har således handplockat ett antal intressanta hotell i Florens för att passa de skandinaviska förväntningar, samtidigt som vi ger garanti för att du ska få äkta toskansk stämning in under huden. Vi har mellan 80 och 100 hotell och semesterbostäder i eller i närheten av Florens på vårt program.

Du kan med fordel kombinera din hotellvistelse i Florens med en tur till kusten. Beroende på vilken tid på året kan du välja att ta den toskanska kusten för dess omedelbara skönhet på en dagstur - eller så kan du välja att helt flytta från staden till kusten, och bo på ett av våra många hotell där. Badvattnet och stränderna håller hög klass här vid det Tyrrenska havet och vi hjälper dig naturligtvis att hitta rätt kombination för din resa.

Det är också möjligt att använda ditt hotell i Florens som bas för en längre vistelse i Italien, där man inte bara upplever de toskanska läckerheterna, men även får möjlighet att ta turer till Rom i söder och Milano i norr. Ta ett höghastighetståg direkt från Florens - det tar bara ca. 1,5 timme och är således möjligt att nå för en dagsutflykt.

Från Sverige och andra skandinaviska flygplatser finns det under högsäsongen direktflyg till Florens flygplats som ligger nära stadens centrum. Det är normalt att ta taxi från flygplatsen till hotellet, men det är också möjligt att ta bussen om du föredrar en billigare (men långsammare) lösning. Dessutom kommer det inom få år vara möjligt att nyttja en helt ny spårväg som förbinder centrum med flygplatsen.

Dessutom är det möjligt att nå Florens med mellanlandning eller direktflyg till flygplatserna i Rom, Milano eller Pisa, där det är lätt och billigt (beroende på säsong) kan hyra en bil eller ta tåget vidare. Väljer man att köra till Italien och Florens på klassisk bilsemester ska man räkna med ca. 1.600 km bilresa från tyska städerna Flensburg och Puttgarten, vilket typiskt kan göras på ett dygn.

>> Läs mer om hotell

Karta över Florens

Populära hotell i Florens

Italien, Toscana, Florens
9,6
Fantastiskt
288 omdömen
  • Närmaste flygplats: 11 km
  • Avstånd till havet: ca. 70 km
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Toscana, Florens
8,4
Mycket bra
678 omdömen
  • Närmaste flygplats: 13 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
Italien, Toscana, Florens
9,4
Fantastiskt
2042 omdömen
  • Närmaste flygplats: 16 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Parkering / Garage