Florens flygplats

Florens flygplats

Florens flygplats - officiellt Aeroporto di Firenze (kod FLR) och som också är känd som Peretola flygplats - ligger cirka fyra kilometer från centrala Florens. Tillsammans med Pisas flygplats tar Florens flygplats emot en stor del av de många resande, som kommer för att uppleva Toscanas charmerande städer och omgivningar. Tack vare flygplatsens centrala placering är det enkelt att ta sig in till Florens, men också vidare till resten av regionens många populära städer och sevärdheter.

22 december 2015: observera att vi är igång med att uppdatera alla sidor med information om flygplatser vilket är förklaringen till att det saknas viss information i nedanstående text.

Flygbolag

Florens flygplats utgör en av knytpunkterna i det spanska lågprisbolaget Vuelings flygnätverk, som därför har många förbindelser till Florens. Utöver detta bolag, kan du flyga hit med exempelvis KLM, Lufthansa, Alitalia och Airberlin.

Flygrutter

Runt hela året finns det förbindelser till Florens flygplats från många av Europas största flygplatser såsom Amsterdam, London, Madrid, München och Paris. Därtill kommer en rad säsongsbetonade flygrutter, bland annat från Köpenhamns flygplats Kastrup. 

Lokal transport

Det kör shuttlebussar in till Florens centrum (cirka var 20:e minut), varifrån det finns förbindelser till resterande delar av Toscana. Därutöver finns det en taxistation utanför ankomsthallen. En tur med taxi in till centrala Florens tar cirka 15 minuter.

Biluthyrning

Om du vill utforska Toscana i din egen bil, finns det flera biluthyrningsbolag representerade på flygplatsen. Du hittar deras bås utanför ankomsthallen. Vill du vara säker på att ha en bil bokad redan vid din ankomst, kan det rekommenderas att reservera den hemifrån. 

>> Läs mer om biluthyrning på Florens flygplats

Faciliteter på flygplatsen

Flygplatsen har en fint urval av restauranger och barer både för och efter check.in. Likaså kan du göra några sista-minuten-inköp i butikerna, som de flesta ligger på 1:a våningen. Därutöver hittar du alla de faciliteter man kan förvänta sig från en modern flygplats såsom växelkontor, bankomater och ett postkontor. Det finns inget hotell på flygplatsen, men i gengäld är det nära till Florens där du har en uppsjö av hotell att välja emellan.

Adress

Aeroporto di Firenze 
Via del Termine 11
I-50127 Firenze, Toscana
Italien 

Telefon: 0039 055 3061 5 
Flygplatskod: FLR

Du kan hitta aktuella flygavgångar och läsa mer om flygplatsen på dess officiella hemsida som du hittar här.

Se flygplatsens läge på kartan

Top foto: Ett flyg från lågprisbolaget Vueling lyfter från Florens flygplats. Du kan flyga med Vueling från Florens flygplats till Köpenhamn. Bildkälla: Controradio