Familiesemester i Toscana

Familiesemester i Toscana

Familiesemester i Toscana - res till Toscana med experten och få våra personlig tips och råd inför valet av semesterbostaden som sätter ramarna för den perfekta semestern för hela familjen.

Planerar du att åka på semester söderöver med barnen? Då är Toscana en perfekt destination. Den vackra regionen, belägen i det centrala Italien, är det ideella stället att spendera semestern för hela familjen. Här får du några tips inför familjesemestern i Toscana.

Hitta en lägenhet eller en semesterbostad

När man är iväg hela familje, och framförallt om det är flera barn med på resan, är det en bra idé att hitta ett ställe, där det finns gott om plats för de små att vara och leka - och inte minst att det finns ett gemensamt allrum, där familjen kan samlas och slappna av före och efter dagens alla upplevelser. Ett kök är också en bra sak, då det ger större flexibilitet i förhållande till frukosten och mellanmål, som framförallt för barnen är av stor betydelse.

Det kan därför rekommenderas att du letar efter en lägenhet (om ni vill bo i en stad) eller ett hus/villa (om ni vill bo på landet), när du åker på semester med familjen. Toscana har ett rikt urval av bägge delar; och på Escapeaway har vi många års erfarenhet av att hitta den perfekta semesterbostaden till våra gäster.

Toscanas alla möjligheter

En av grunderna till, att Toscana är en sådan perfekt destination för en famijesemester, är att det finns så många olika saker man kan ta sig för att göra och uppleva i regionen; det finns fantastiska stränder som ger rika möjligheter för en badsemester med barnen; det finns bergskedjor och höjder om man vill ut och vandra i naturen; det finns spektakulära kulturstäder som kan fascinera både stora och små; och sist men inte mins - den berömda gastronomin!

Därutöver finns en rad sevärdheter och städer i Toscana, som särskillt ägnar sig till en semester med barn.

Attraktioner och sevärdheter anpassade till barn

Toscna är fullt av sevärdheter och spännande upplevelser för både stora och små. Följande attraktioner är endast ett litet urval av de många platser i Toscana som är ägnade för en semester med barn:

1. Museerne Palazzo Vecchio, Museo di Storia della Scienza och Museo Stibbert i Florens.

2. Medelålderstornen - och andra byggnader från Medeltiden - i den lilla staden San Gimignano, är säkert en hit för barnen.

3. I juni avhålls den populära festivalen Giostra del Saracino i Arezzo, som bland annat bjuder på en medeltida kamp till häst.

4. Pinocchio-parken - Parco di Pinocchio - belägen i staden Collodi (i kommunen Pescia), som också utgjorde pseudonymen för författaren Carlo Lorenzini som skapade Pinocchio-figuren.

5. Det färgrika Trenino delle Vacanze bjuder på en fantastisk utsikt på sin väg längs Marina di Pietrasanta-kusten i provinsen Lucca.

6. Det underjordiska grottsystemet La Buca di Equi i provinsen Massa brukar också vara en intressant plats att utforska för barn tillsammans med sina föräldrar. 

>>> Få fler tips på sevärdeheter i Toscana här

Aktiviteter för hela familjen

En familjesemester i Toscana innebär avslappning och njutning. Italienarna älskar blonda, blåögda barn, så var beredd på att de får särbehandling på restauranger och caféer. Det finns massor av erbjudanden för hela semestern i Toscana, oavsett om ni helst vill slappna av vid stranden eller poolen, om om ni gärna vill uppleva renässansbyggnader och beundra vackra konstverk. Om det är flera generationer med på familjesemester till Toscana, kan ni helt säkert hitta aktiviteter som tillfredsställer allas behov. Barnen älskar en dag på standen med rikliga mängder italiensk glass, medan föräldrarna kanske gärna vill fördjupa sig i Toscanas många kulinariska erbjudanden. Mor-och farföräldrarna är kanske intresserade i alla museum och charmiga torg i de vackra städerna och landsorterna. Alla generationer kan samlas på en tur till den lokala marknaden, där ni kan beundra de färgrika grönsakerna, samt smaka på lokalt producerade ostar och vildsvinskorvar. Ett besök på chokladfabriken i Perugia kan också med säkerhet bryta ner eventuella generationsskillnadern. En familjesemester i Toscana samlar familjen och ger trevliga upplevelser som alla familjemedlemmar kan samlas och minnas tillbaka på.

Läs mer om sevärdheter i Toscana och få inspiration till semestern på vår rese-inspirations-blogg

Andra resmål i Italien

Toscana är det mest besökta resmålet i Italien när det kommer till en familjesemester, men varför inte gå emot strömmen och t.ex. resa till Umbrien? I Umbrien räcker pengarna långt, och det är ju altid värt att ta med i beräkningarna om hela familjen ska följa med. Prisnivån i Umbrien, och dessutom på Sicilien, är något lägre än i Toscana och på Sardinien, och det gäller både priser på hotell och semesterbostäder, som levnadskostnader. Klicka på nedanstående länk och läs mer om olika resteman i Italien.

Så här kan du resa med Escapeaway

>> Läs mer om familjesemester

Karta över Toscana

Populära hotell i Toscana

Italien, Toscana, Montaione
9,3
Fantastiskt
133 omdömen
  • Närmaste flygplats: 54 km
  • Avstånd till havet: ca. 70 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Toscana, Guardistallo
9,0
Fantastiskt
148 omdömen
  • Närmaste flygplats: 63 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Toscana, Castellina in Chianti
9,1
Fantastiskt
149 omdömen
  • Närmaste flygplats: 60 km
  • Avstånd till centrum: ca. 10 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)