Resor till Fabbrica

En oförstörd toscansk landsortsidyll

Fabbrica ligger på en liten backe, och trots att den inte sträcker sig högt över havet, kan du se långt över alla de olika vinfälten och olivlundarna i området - ja, faktiskt hela vägen till Volterra.

Den lilla, välbevarade staden, ligger i den magiska triangeln mellan Pisa, Florens och Siena, ett område i Toscana som är karaktäriserat av ett vackert, böljande landskap, pittoreska städer, otaliga vingårdar och bra restauranger.

Utanför Fabbrica, finns många vackra stigar och landsvägar, som är perfekta till lugna promenader eller cykelturer i Toscanas karaktäristiska, vackra landskap. Du bor inte heller långt från kulturstaden Casciana Terme, där du kan slappna av i naturliga varma källor, rika på mineraler. 

Karta över Fabbrica

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick av staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tilhandahåller i området. Hotell, semeterlägenhet eller villa?

Det stora urvalet på fler än 1800 handplockade semesterbostäder, som du hittar här hos Escapeaway, inkluderar många olika villor, hotell och semesterlägenheter i Toscana.

Använd sökmotorn här ovan, för att få en överblick över de semesterbostäder som finns tillgängliga i och runt omkring Fabbrica. Du kan också använda filterfunktionen, om du redan vet vilken typ av bostad du söker.

Ska du på semester tillsammans med många personer, som t.ex. flera generationer eller en stor grupp vänner? Då kan vi varmt rekommendera er att hyra en hel villa i Toscana. I vårt urval hittar du både villor med egen pool, som passar barnfamiljer, och andra villor som är bättre lämpade till vuxna resenärer som prioriterar kvalitet och ett perfekt läge.

Har du frågor om de olika bostadstyperna, eller vill ha hjälp med att hitta helt rätt val, är du naturligtvis varmt välkommen att ringa oss - vi sitter redo med en massa tips och goda råd.

Transport

Toscana har flera internationella flygplatser med förbindelser till Sverige och Danmark. Ska du på semester till Fabbrica, ligger Pisa flygplats bäst till, men inom räckvidd ligger t.ex. också Florens flygplats. Du kan därför komma hit med ett brett urval av flygbolag, som easyJet, Ryanair, SAS och Norwegian.  

Urvalet av rutter till de olika italienska flygplatserna kan variera från år till år, och därför bör du alltid kontrollera aktuell information om rutter och priser i sökmotorn här på Escapeaway. Här är det enkelt att hitta de flygavgångar som passar bäst till din semester.

Det finns ingen tågförbindelse till Fabbrica. Det kör dock en buss hit från Pontedera, som ligger cirka 20 km norrut, och hit kan du komma med tåg från både Pisa och Florens. Detta gör att det i teorin är möjligt att komma hit med offentlig trasnport, men vi rekommenderar ändå att ha en hyrbil under semestern. Det mest praktiska är att beställa hyrbilen på Pisa flygplats redan hemifrån, så du är säker på att det finns en ledig bil till dig när du kommer fram.

Restauranger och shopping

I Fabbrica hittar du en bagare, matvarubutiker, caféer, en bank, post, apotek och läkare - men här finns inga restauranger. Den närmaste restaurangen ligger dock endast några få kilometer bort, och tar du den sex kilometer långa färden till Peccioli, så hittar du ett ännu större urval.

Hyr du en bostad med ett eget kök, är en semester i Toscana naturligtvis en perfekt möjlighet för att handla mat på de lokala marknaderna, som tar plats varje vecka i de flesta lite större städerna. Här hittar du normalt sätt ett stort urval av färska råvaror och andra läckra lokala delikatesser.

Utflykter

Fabbrica är en bra utgångspunkt för att utforska Toscanas största sevärdheter. Inom räckvidd ligger således de flesta av regionens berömda städer, som Pisa, Lucca, Volterra, Livorno, San Gimignano, Florens och Siena. 

Du bor dessutom några få kilometer från den enastående amfiteatern, Teatro del Silenzio, som etablerades år 2006 av den världsberömda sångaren Andrea Bocelli. Sedan dess har han, varje år i juli, hållit en konsert här, mitt i det backiga toscanska landskapet, tillsammans med olika stjärnor som gästartister.

Utöver det nästan överväldiga urvalet av kulturella och historiska sevärdheter i denna region, har du också möjlighet att utforska Chianti vindistrikt. Här kan du enkelt spendera en stor del av semestern med att besöka olika vingårdar, där druvorna förvandlas till viner i världsklass. Det finns alltså en mängd olika vingårdar och vinslott i området, som har dagliga rundvisningar i stämningsfulla vinkällare, och inte minst försäljning av goda viner samt andra produkter som olivolja och honung.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Fabbrica