Resor till Donoratico

Åk på badsemester med Escapeaway till Donoratico på den toscanska kusten

Åk på semester till Donoratico i Toscana och upplev både böljande backar och vacker strand på en och samma gång. Få det bästa av Toscana med Escapeaway.

Den nyare staden Donoratico hör under staden Casagneto Carducci i Livorno provinsen. Staden har ca. 5000 bofasta invånare men under sommaren stiger detta antal på grund av närheten till kusten (ca. 5 km) och de härliga sandstränderna i Toscana.

Staden är som många andra småstäder i Toscana uppbyggd på en skråning, vilket ger en rad fina utsikter, och du har dessutom ett fint utbud av butiker och fina möjligheter för att inhandla goda produkter som vin, olivolja, ost och mycket annat. I området nära Donoratico hittar du il Castello di Donoratico som är ruinerna av en gammal borg från Medeltiden.

Karta över Donoratico i Toscana

Genom att klicka på kartan över Donoratico här nedan får du tillgång till mer information om området, och du kan också se var våra olika semesterlägenheter, hotell och villor ligger. Du hittar också avstånd till olika sevärdheter, andra städer i närheten, samt till olika städer i Skandinaven.Semesterbostäder runt omkring Donoratico

Närheten till kusten betyder nästan allt för Donoratico. De svala vindarna från det Tyrrenska Havet lockar massor av turister till området, framförallt under de varmaste månaderna av sommaren, då italienare själva håller semester (augusti). Det finns därför ett bra utbud av hotell i området, både i själva Donoratico, men också i de närliggande städerna. Du kan använda sökfunktionen överst på sidan för att hitta precis rätt semesterbostad för dig bland vår katalog på över 1500 bostäder. Hittar du inte det du letar efter är du sjävklart varmt välkommen att kontakta oss direkt via mail eller telefon.

Transport

Från Donoratico är den närmsta och mest använda flygplatsen Pisa Galileo Galilei International Airport, som ligger cirka 80 km bort. På grund av de goda vägförhållandena (motorväg E80 i stort sätt hela vägen), tar det endast cirka 45 minuter att avlägga sträckan. Med lite god vilja, kan man också flyga till Rom, men härifrån är det 250 km fram till destinationen. Italien är välutvecklat då det kommer till järnvägsnätet, och Donoratico har också sin egen station, varifrån det är möjligt att ta direkttåg till både Pisa och Florens. Restiden brukar vara något längre än i bil. Motorvägen E80 har en avfart precis utanför Donoratico, och utför en central ryggrad i transporten upp och ner längs kusten. Du kommer snabbt norrut till Pisa eller Lucca, eller söderut till Rom (dit det dock inte än finns motorväg hela sträckan).

Restauranger och shopping

Donoratico har en liten handfull utmärkta restauranger, som alla ligger längs huvudgatan Via Vecchia Aurelia, och det finns också ett par mellanstora supermercati här. Därtill hittar du en koncentration av restauranger i grannstaden Marina di Castagneto Carducci på andra sidan motorvägen.

Utflykter och sevärdheter

Utöver de lokala stränderna som är den absoluta magneten i området, upptäcker du också snabbt att denna del av Toscana är full av kultur, framförallt i form av vackra städer som var och en har sin unika charm. I backarna norr om Donoratico hittar du till exempel den romantiska staden Bolgheri, och det är också här några av Italiens bästa viner produceras. Är du vinkännare känner du säkert igen namn som Sassicaia, Ornellaia, Grattomacco, Paleo, Masseto, Messorio, Scrio och Guardo al Tasso. För barnfamiljerna finns det också en handfull äventyrsparker, och har man tid och ork, är det perfekt att besöka städer som Lucca och Pisa - om inte annat så åtminstone som en del av transporten till och från flygplatsen.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Donoratico