Resor till Donnini

Gucci, Chianti-vin och äventyrsslott

Donnini är en liten by som ligger på den vackra toskanska landsbygden ca. 25 km öster om Florens. Själva orten har inte mycket att erbjuda men det finns både postkontor, kiosk, en lokal bar och en pizzeria.

Det finns ett antal andra små städer i närheten och inom kort köravstånd finns det flera matställen. Ca. 10 km från Donnino finner du det spännande slottet Castello di Sammezzano vars inredning påminner om "Tusen och en natt". Tyvärr är slottet på tvångsaktion och en grupp lokala invånare kämpar för att bevara det och hålla det öppet för allmänheten. Vid speciella tillfällen finns det möjlighet att besöka slottet, men då ska du först förhöra dig hos lokalbefolkningen. Nära slottet finns också ett fint urval av butiker samlade i outletten 'The Mall'. Perfekt om du är till shopping då du finner alla stora märke så som Gucci, Moncler, Prada och Roberto Cavalli, men också Nike, Boss, Diesel mfl.

Väljer du vin framför shopping?

Är du mer intresserad av vin än shopping finner du vindistriktet Chianti inom bekvämt körvstånd. På mindre än en timme kan du stå på torget i Greve in Chianti och smaka både korv, ost och vin hos den världsberömda slaktaren. Vill du även besöka lokala vinproducenter kan du lätt få hela semestern till att gå på det. Men du kanske också vill besöka någon av de andra välkända städer i området, så som den vackra medeltida staden Arezzo som ligger en timmes bilresa från Donnini eller Siena med sin berömda katedral, där man måste beräkna en halv timme längre körtid.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Donnini