Resor till Diecimo

Diecimo är en liten fredlig landsby som har till sin stora fördel att du med tåg kan komma till Lucca på ganska kort tid. Du kan med andra ord utan problem bo här utan bil.

Diecimo ligger norr om Lucca och är på så sätt den första by man möter på sin väg mot området Garfagnana. Den uppstod för över tusen år sedan på den högra bredden längs med floden Serchio som rinner mellan de Nordtoscanska bergen. Det ligger flera restauranger i området och i den närliggande byn Borgo a Mozzano (5 km).

Sevärdheter: Sockenkyrkan Santa Maria är en helig plats i byn. Kyrkan består av tre skepp med ett stort halvcirkelformat apsis och är i all sin enkelhet värd ett besök. Bredvid kyrkan står ett klocktorn som är inspirerat av prototyper från Lombardiet och Lucca med en murkrona från 1800-talet.

Utflykter från byn: Idag är Diecimo en liten fredlig landsby som har till sin stora fördel att du med tåg kan komma till Lucca på ganska kort tid. Du kan med andra ord utan problem bo här utan bil. Byn är dessutom en perfekt utgångspunkt för cykelturer i den omkringliggande vackra naturen. Har man barn med kan man underhålla dem en dag i Collodi, var de minsta säkert värdesätter ett besök i Pinocchio parken. Dessutom bör man besöka ett av detta områdets mest kända symboler, bron Ponte della Maddalena som för många är bättre känd som Ponte del Diavolo eller Djävulens bro. Bron blev byggd i 1046-1115 och förenar de två breddar av floden Serchio, just precis där var Borgo di Mozzano ligger.

Av andra utflyktsmål kan vi rekommendera turer till kusten vid Viareggio, Pisa, Carrara med de kraftiga marmorbrotten, kulturstaden Florens och den mer översedda men vackra staden Pistoia samt naturreservatet Cinque Terre i det sydliga Ligurien.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Diecimo