Resor till Det östra Toscana

Mer stämning - färre turister

När man beger sig österut finner man för det mesta ganska få turister och därför också lägre priser på det mesta än i de centrala delarna av Toscana.

Här, ibland dalar och backar finns mycket att se och utforska, men de flesta föredrar att bo mellan Siena och Florens de första gångerna de besöker området: Det är dyrt, härligt och välbesökt!

Stor variation från nord mot syd

Den norra delen av Östtoscana heter Mugello och till denna vackra dal drog sig en gång Florens rikaste familjer tillbaka för att undgå den tryckande värmen under sommaren. Idag är naturen fortfarande i stort omfång oberörd då många av de bästa vinerna kommer från den nedre delen, det så kallade Chianti Rufina.

Längre ner kommer man till dalarna Val d'Arno, Val di Chiana och Casentino som alla har mycket att erbjuda. Ju längre österut man kommer, ju färre andra besökare möter man. Samtidigt kommer man också längre bort ifrån de större väggarna som leder till Toscanas centrala delar.

I den södra delen av området ligger städer som Arezzo, Castiglion Fiorentino och Cortona som alla består av spännade byggnader, goda restauranger och många sevärdheter. Cortona är den mest berömda och besökta trots att Arezzo är den största och på flera område den mest spännande. Samtidigt är den lilla pärlan Castiglion Fiorentino helt oupptäckt.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Det östra Toscana