Resor till Crespina

En liten oas i kullarna vid Pisa

Den lilla oupptäckta staden Crespina ligger bland kullarna söder om Pisa. Här finns inte några stora sevärdheter, men här råder en väldigt trevlig atmosfär, och här finns restauranger och en handfull butiker.

Staden, som anses vara av etruskiskt ursprung, har under de senaste århundraden påverkats av de interna krig som härjat mellan härskande familjer och republiker i regionen, och har till och med vid ett tillfälle haft en egen borg, tills staden år 1861 blev en del av det enade Italien under kung Vittorio Emanuele II av Savoia. Idag finns här en trevlig atmosfär, och du finner flera restaurangers samt en handfull butiker i staden, som har cirka 3500 invånare.

Får du lust till att spendera en dag med shopping eller kulturella sevärdheter, ligger flera av Toscanas mest intressanta städer inom din räckvidd, som t.ex. Pisa och Lucca.

Karta över Crespina

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över området och för att se vilka hotell och utvalda semesterbostäder vi erbjuder här.

Runt om i Crespina finns en rad villor från 1900-talets början vars speciella stil och ståtliga utseende gjort "una villa di Crespina" till ett uttryck för storslagna byggnader i Pisa provinsen.

Sevärdheter i byn: Bland de viktigaste monument i byn omtalas kyrkan San Michele, villan Belvedere, villan Valdisonzi och villan Canonica.

Byfester: Crespina kallas även ugglornas by, och därför hålls här årligen den 29. september den efterhand traditionella "Fiera della Civette" till ära för helgonet San Michele, som är skyddshelgon för Crespina. Under denna fest är det möjligt att beundra dresserade ugglors duglighet.Hotell och andra semesterbostäder i Crespina

Vill du uppleva Toscana, med utgångspunkt i en charmig landsort som Crespina? Då hittar du din semesterbostad i sökmotorn här hos Escapeaway. Vi har stor expertis i att handplocka de charmigaste och bäst belägna hotellen, semesterlägenheterna och villorna i Italien - och framförallt i Toscana är urvalet stort.

Alla de semesterbostäder vi erbjuder i Crespina - precis som på alla andra destinationer i Italien - får återkommande besök av våra resekonsulenter. Du hittar därför alltid djupgående information om området och bostäderna när du går in på beskrivningarna av vart och ett av boendena i sökresultatet. Tillsammans med våra italienska samarbetspartners sätter vi en ära i att beskrivningarna av bostäderna är rättvisande, så att du vet vad du får.

Lokala länkar

Stadens officiella hemsida hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Crespina