Resor till Cortona

En medeltida pärla

Cortona är inte bara en ytterst sevärd stad i det sydöstra Toscana. Staden är även en utmärkt utgångspunkt för utflykter i hela det sydöstra Toscana samt till regionen Umbrien.

Från kulturstaden Cortona kommer många kända renässansarkitekter som t.ex. Francesco di Giorgio Martini och Giovanni Battista Infregliati (kallad Cristofanello), Angelo och Francesco di Pietro (1400-talet) och senare Urbano da Cortona och Ciuccio di Nuccio samt arkitekten Domenico Bernabei, även kallad Boccadoro.

Vackra kyrkor

Förutom många konstverk från 1400- och 1500-talet bjuder staden på verk av konstnärer som Luca och Francesco Signorelli samt från 1600-talet, Pietro Berrettini som kallades Pietro da Cortona och Gino Severini (1883-1966). Det finns också flera beundransvärda kyrkor i form av Basilica di Santa Margherita, Chiesa di San Francesco, Chiesa di San Domenico, Chiesa di San Nicoló och utanför staden Madonna del Calcinaio och Santa Maria Nuova.

Parkering

Från Cortona är det bara några få timmars körning till Rom och ännu mindre till Florens. Det är dock mer upplagt att göra utflykter till Arezzo, Siena, Assisi, Montepulciano och Pienza. Utanför staden finns möjligheter att rida, spela tennis, bada eller bara vandra runt i den vackra naturen.

Runt omkring Cortona

Från Cortona är det endast ett par timmars körning till Rom och ännu kortare till Florens, men det är desto mer upplagt att utforska närområdets mest sevärda städer som Arezzo, Siena, Assisi, Montepulciano och Pienza. Utanför staden finns det fina möjligheter för aktiviteter så som ridning, tennis och vandring i den vackra naturen.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Cortona

Populära hotell i Cortona

Italien, Toscana, Cortona
  • Närmaste flygplats: 128 km
  • Avstånd till centrum: ca. 13 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Toscana, Cortona
  • Närmaste flygplats: 123 km
  • Avstånd till havet: ca. 100 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Toscana, Cortona
  • Närmaste flygplats: 135 km
  • Avstånd till centrum: ca. 10 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Vad tycker gästerna om i Cortona?

9,1
Samlade gästomdömen
Baserat på 17 recensioner