Resor till Collesalvetti

Åk till Collesalvetti i Toscana - nära Pisa och kusten

Bland Toscanas böljande backar hittar du Collesalvetti, som ger dig lugn och ro, samtidigt som du är nära både stad och hav. Boka din bostad hos Escapeaway idag.

Collesalvetti är en trevlig stad med ca 17 000 invånare, som ligger i provinsen Livorno - en del av regionen Toscana. Collesalvetti nämndes för fösta gången i skrifter år 1272.

Staden är en av få städer i Livorno-provinsen som inte ligger på själva kusten, utan istället ligger staden härligt tillbakalutad i backarna öster om provinsens huvudstad. Området norr om staden är övervägande platt, med ett ganska välutvecklat lantbruk, och med en rad kullar mot söder och väster.

Karta över Collesalvetti i Toscana

Klicka på kartan härunder för att se mer information om närliggande hotell och semesterbostäder, avstånd till flygplatsen och städer i norra Europa.

Hur ska du bo? Hotell, lägenhet eller villa?

Oavsett vad dina preferenser är, så hittar du möjligheterna i vår sökmotor. Vi har handplockat Italiens bästa semesterbostäder sedan 1999 och du hittar altid cirka 1400 bostäder fördelade över hela landet på vår hemsida. Men på inget ställe i Italien har vi ett större utbud än i härliga Toscana - regionen som vi betraktar som Italiens hjärta.

Starta med att skriva in datum och antal personer, och ge dig sedan ut på jakt efter precis det semesterhus, semesterbostad eller hotell som passar dig och din familj.

Transport

Collesalvettis läge nära kusten och Pisa, ger dig en massa bra möjligheter för effektiv transport. Det är t.ex. möjligt att delar av året flyga direkt till Pisas flygplats från både Sverige och Danmark, och därifrån har du endast 15 km till Collesalvetti. Från flygplatsen kan du ta en taxi eller en buss, men vi rekommenderar dig att hyra bil så att du lättare kan ta dig runt i Toscanas härligheter.

Motorvägen E80 (avgiftsbelagd) följer kusten och den Italienska Rivieran och passerar precis utanför Collesalvetti. Du kan också köra söderöver på vägen som, precis som alla vägar, bär till Rom. Det är också endast några få minuter till motorvägen mot Florens (gratis), en tur som kan avverkas på ca 1 timme.

Restauranger och shopping

I centrum av Collesalvetti, runt huvudgatan Via Roma, hittar du en rad utmärkta restauranger som erbjuder det bästa från det traditionella, italienska köket. Naturligtvis kompletterat av toscanska lokala rätter. Dessutom hittar du många fler restauranger i Pisa och Livorno, där framförallt fisk och skaldjur tillhör specialiteterna.

Via Roma är också den centrala handelsgatan i Collesalvetti, där du hittar matbutiker och delikatessbutiker.

Lokala länkar

Stadens officiella hemsida hittar du här
Pisas officiella hemsida hittar du här
Information om Livorno hittar du här

Utflykter

Bland de mest populära utflyktsmålen i Collesalvetti är borgen i Lari, som är ett vackert virrvarr av olika byggstilar som sträcker sig tillbaka till Medeltiden. Därutöver är det ett måste att ta minst en dag strosandes i Pisa, och dar du tid så är Florens alltid värt ett besök!

Därutöver utmärker sig området för sin vackra kust, så är det varmt kan du ta ett dopp i det Tyrrenska havet, från en av de många stränderna längs kusten, som endast ligger cirka 15 minuter bort.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Collesalvetti