Resor till Civitella Marittima

Rustik landsortsidyll i hjärtat av Toscana

Civitella Marittima är en landsort som ligger på en backtopp med en vacker utsikt över Maremma-slätten, och ligger nära huvudvägen mellan Siena och Grosseto.

Det är något fascinerande med denna del av Toscana, mellan Siena och Grosseto. En del av Toscana som är vild och oförstörd. När du kör igenom området, möter dit öga inga vinmarker, utan istället skogar, buskage och stundtals små byar på backtopparna, vars historia går tillbaka till medeltiden - eller ännu längre tillbaka, till etruskernas tid.

Karta över Civitella Marittima

Klicka på kartan nedan för att få en överblick över landsorten, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området.

Lisa för själen

Det är precis vad den lilla staden Civitella Marittima är. Det är en pytteliten stad, men också väldigt pittoreskt där den ligger på en kulle med sina gamla hus, rester av fästningsmuren och kyrktornen. Det tar inte lång tid att gå från den ena sidan av staden till den andra, och du kommer snabbt att kunna säga att du traskat på alla stadens gator. Men det är en lisa för själen att dricka ett glas vin i baren i sällskap av stadens äldre befolkning, eller att äta en vällagad måltid på stadens Osteria.Hotell eller semeterlägenhet i Civitella Marittima?

Det stora urvalet på fler än 1800 handplockade semesterbostäder i Italien, som du hittar här hos Escapeaway, inkluderar många olika villor, hotell och semesterlägenheter i Toscana.

Använd sökmotorn här ovan, för att få en överblick över de semesterbostäder som finns tillgängliga i och runt omkring Civitella Marittima. Du kan också använda filterfunktionen, om du redan vet vilken typ av bostad du söker.

Ska du på semester tillsammans med många personer, som t.ex. flera generationer eller en stor grupp vänner? Då kan vi varmt rekommendera er att hyra en hel villa i Toscana. I vårt urval hittar du både villor med egen pool, som passar barnfamiljer, och andra villor som är bättre lämpade till vuxna resenärer som prioriterar kvalitet och ett perfekt läge. Du kan också överväga att spendera semestern på en agriturismo i Toscana - ett sätt att komma nära vardagslivet på exempelvis en toscansk vingård.

Har du frågor om de olika bostadstyperna, eller vill ha hjälp med att hitta helt rätt val, är du naturligtvis varmt välkommen att ringa oss - vi sitter redo med en massa tips och goda råd.

Flygplatser och transport

Vill du flyga till Toscana, ligger Florens flygplats närmast Civitella Marittima. Denna flygplats betjänas av lågprisbolaget Vueling, samt ett brett urval traditionella flygbolag, som Airfrance, Lufthansa och KLM, med rutter till stora delar av övriga Europa - däribland Sverige och Danmark. Du kan också välja att flyga till exempelvis Pisa eller Rom Fiumicino flygplats, vilken är Italiens största. 

Urvalet av flygavgångar till de olika italienska flygplatserna varierar från säsong till säsong, och därför rekommenderar vi att du kontrollerar aktuell information i sökmotorn här på Escapeaway. Här är det dessutom lätt att hitta det bästa priset på de flygavgångar som passar till din semester. 

Även om det kör bussar till Civitella Marittima, väljer de flesta av våra resenärer att beställa en hyrbil till semestern, redan hemifrån. Det är en stor fördel att inte behöva vara beroende av tidtabeller med bara några få dagliga avgångar, när utflykterna ska planeras.

Läs våra råd om biluthyring i Italien

Restauranger

Det ligger tre eller fyra restauranger och några barer i omedelbar närhet runt byn. Planerar du att själv laga maten under semestern, ska du räkna med att köra till en större stad för att kunna handlar mat. det tar i gengäld inte så lång tid att köra ner för berget till motorväg E78, som snabbt leder dig till områdets större städer med massor av inköpsmöjligheter.

Utflykter

Det finns inte så mycket att se i själva Civitella Marittima, men då staden ligger mitt i hjärtat av Toscana, är det en bra utgångspunkt för utflykter till några av regionens största sevärdheter, som Montalcino, Montepulciano, Chianti vindistrikt, och inte minst, Siena.

Är du här vid rätt tidpunkt, är det en upplevelse att vara åskådare till den berömda hästkapplöpningen i Siena, Il Palio. Det är svårt för oss nordbor att förstå, hur mycket stadens invånare tycker om denna årligen återkommande händelse. Som turist blandar du dig med de lokala åskådarna, hejar på de olika lagen, äter tillsammans på gatorna - det är ett event med liv, själ och hjärta.

Köp biljetter till utflykter i Toscana med eller utan lokal guide här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Civitella Marittima