Resor till Cinquale

Toscanas bästa stränder

Cinquale ligger precis bredvid Forte dei Marmi och består främst av små villor och hus. Här bor du nära Toscanas bästa stränder.

Villorna i detta bosadsområde är omgivna av pinjeträd och stora trädgårder, och är främst bebodda under de varmare månaderna, när livet vid de kilometerlång sandstränderna lockar. I inlandet reser sig de Apuanska Alperna och bjuder in till många möjligheter för vandrings- och cykelturer.

Stranden längs kusten består av sand och - på vissa sträckor - sand och småsten. Havsbotten är barnvänlig, och generellt ifarlig vid goda väderförhållanden.

Området är också ett bra resmål för dig som vill kombinera en badsemester i Toscana med kulturella upplevelser i städer som Lucca, Pisa, Florens och Siena.

Karta över Cinquale

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden och för att kunna se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området.Hotell, semeterlägenhet eller villa?

Det stora urvalet på fler än 1800 handplockade semesterbostäder, som du hittar här hos Escapeaway, inkluderar många olika villor, hotell och semesterlägenheter i Toscana.

En semesterlägenhet kan vara ideal, om du vill laga dina egna måltider och slippa leta upp restauranger till middagarna. Det är också en bra möjlighet om din semesterbudget är något lägre. Många familjer väljer dessutom en lägenhet för att lättare kunna njuta av varandras sällskap, istället för att vara fördelade på två olika hotellrum.

Åker du på semester för att koppla av helt och hållet, och för att slippa alla vardagens plikter som t.ex. städning, är ett hotell det rätta valet. Har tas allt om hand om, och du behöver inte bekymra dig om inköp eller tillagning av middagar, utan kan bara sätta dig till rätta i restaurangen - och du slipper disken!

Använd sökmotorn här ovan, för att få en överblick över de semesterbostäder som finns tillgängliga i och runt omkring Cinquale. Du kan också använda filterfunktionen, om du redan vet vilken typ av bostad du söker.

Ska du på semester tillsammans med många personer, som t.ex. flera generationer eller en stor grupp vänner? Då kan vi varmt rekommendera er att hyra en hel villa i Toscana. I vårt urval hittar du både villor med egen pool, som passar barnfamiljer, och andra villor som är bättre lämpade till vuxna resenärer som prioriterar kvalitet och ett perfekt läge.

Har du frågor om de olika bostadstyperna, eller vill ha hjälp med att hitta helt rätt val, är du naturligtvis varmt välkommen att ringa oss - vi sitter redo med en massa tips och goda råd.

Flygplatser och transport

Vill du flyga till Cinquale, ligger Pisa flygplats närmast, men inom räckvidd ligger också bland annat Florens flygplats. Dessa flygplatser betjänas av lågprisbolag som Vueling, easyJet och Ryanair, samt ett brett urval traditionella flygbolag, som Norwegian, Lufthansa och KLM, med rutter till stora delar av övriga Europa - däribland Sverige och Danmark. 

Urvalet av flygavgångar till de olika italienska flygplatserna varierar från säsong till säsong, och därför rekommenderar vi att du kontrollerar aktuell information i sökmotorn här på Escapeaway. Här är det dessutom lätt att hitta det bästa priset på de flygavgångar som passar till din semester. 

Även om det finns tågstationer i flera av grannstäderna, bör man inte åka till Cinquale utan bil. Du kan läsa mer om att hyra bil i Toscana här.

Restauranger och shopping

I Cinquale finns det några restauranger och pizzerior, några få butiker, samt möjlighet för aktiviteter som ridning, tennis osv. Är du på jakt efter nattliv, finns det stora möjligheter till detta i Forte dei Marmi och Viareggio som ligger några få kilometer bort.

Utflykter

Vill du inte spendera hela semestern på stranden vid det Liguriska Havet, har du i Cinquale en bra utgångspunkt för utflykter till många intressanta städer och andra sevärdheter. Nära inpå ligger den lilla medeltida borgen, Castello Aghinolfi, som har blivit restaurerad och är värd ett besök. Här uppe på höjden, har du för övrigt en fin utsikt över kusten.

En lite längre dagsutflykt till en av Toscanas vackraste städer, Lucca, kan också varmt rekommenderas. Bakom  stadens gamla, välbevarade, fästningsmur väntar en vacker medeltida stad med massor av historiska monument och byggnadsverk, samt ett rikt kulturliv och charmiga caféer.

Inom ungefär samma avstånd ligger en annan av regionens berömda städer, Pisa, som bjuder på mycket mer än det lutande tornet. Stadens historiska centrum är fortfarande mycket autentiskt och oförstört. Är du på dessa kanter i juni, bör du inte missa den stämningsfulla festen för stadens skyddshelgen, La Luminaria di San Ranieri - en fest som hela Pisas invånare deltar i.

Lokala länkar

Du hittar kommunens hemsida härResor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Cinquale